KYK burs başvuruları başladı mı? KYK burs başvuruları ne zaman başlıyor?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından verilen KYK bursları merak edildi. KYK yurt başvurularının açıklanmasının ardından gözler KYK burs başvurularına çevrildi. Binlerce öğrencinin üniversite hayatı boyunca yararlandığı ve ekonomik anlamda fayda sağlayan burslarla ilgili açıklama heyecanla bekleniyor. Binlerce öğrencinin merakla beklediği KYK burs başvuruları ne zaman başlıyor?

Google Haberlere Abone ol
KYK burs başvuruları başladı mı? KYK burs başvuruları ne zaman başlıyor?

Binlerce öğrencinin faydalandığı KYK burslarının başvuru tarihleri üniversiteye başlayacak öğrenciler tarafından merak ediliyor. Karşılıksız olarak verilen KYK burslarından binlerce öğrenci yararlanmak istiyor. Bunun için KYK burs başvurularını takip eden öğrenciler, KYK burs başvurularının ne zaman yapılacağını merak ediyor. Peki, KYK burs başvuruları ne zaman?

 KYK burs başvuruları başladı mı? KYK burs başvuruları ne zaman başlıyor?

2021 KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Öğrencilerin ve velilerin gözü kulağı KYK burs başvurularında. Bu yıl üniversiteye başlayan binlerce öğrenci, maddi sıkıntısını giderebilmek ve ailesine destek olmak amacıyla KYK burslarına başvuruyor.

KYK bursu ile ilgili önemli tarihler hakkında ise henüz bir açıklama yapılmadı. 2021 KYK burs başvurularının başlangıç tarihinin önümüzdeki günlerde belli olması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl burs başvuruları, 8 Kasım'da sona ermişti.

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK burs başvuruları başladı mı? KYK burs başvuruları ne zaman başlıyor? - Resim : 2

KYK burs ve kredisine başvurmak isteyen öğrenciler, ilk başvuru tarihinden itibaren e-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapabilecek. Başvuruda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, son güne kadar bilgilerini güncelleyebilecek.

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek.

KYK BURSUNDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

KYK burs başvuruları başladı mı? KYK burs başvuruları ne zaman başlıyor? - Resim : 3

  • Ön lisans öğrencileri, lisans öğrencileri, iki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler,
  • Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,
  • ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,
  • Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.

 

Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin