Kuzey Kore'den ilginç resmi tatil! Artık her yıl kutlayacaklar

Kuzey Kore devlet ajansı KCNA, geçen yıl Hwasong-17 kıtalararası balistik füzenin (ICBM) başarılı bir şekilde test edilmesinin yıldönümünü kutlamak üzere yeni bir resmi tatil oluşturulduğunu bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Kuzey Kore'den ilginç resmi tatil! Artık her yıl kutlayacaklar

Kuzey Kore yönetimi, 18 Kasım 2022’de, askerî analistler tarafından "canavar füze" olarak adlandırılan Hwasong-17'nin ilk tam uçuş testi olduğuna inanılan denemeyi yapmıştı. Yıldönümü, Yüksek Halk Meclisi'nin bir toplantısında resmî tatil olarak belirlendi.

Pyongyang, kendisini "dünya çapında bir nükleer güç" olarak görüyor.

KCNA’ya göre, "Füze Endüstrisi Günü'nün oluşturulması, kutsal ulusal savunma geliştirilmesi yolculuğunda özel bir olaya işaret ediyor. Bu deneme, dünyaya dünya çapında bir nükleer gücün ve en güçlü kıtalararası balistik füzeye sahip olan ulusun ihtişamını gösterdi.”

Haberglobal'de yer alan habere göre, Pyongyang, sık sık resmî tatillerde büyük silah denemeleri yapıyor. Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi (NIS), geçen hafta, Kuzey Kore’nin üçüncü bir askerî keşif uydusu fırlatmaya hazırlandığını duyurdu.

Kuzey Kore, ağustos ayındaki ikinci denemesinin başarısız olmasının ardından ekim ayında üçüncü bir deneme yapacağını bildirmiş, ancak geçen ay bu deneme yapılmamıştı.

Analistlere göre, uzay fırlatma kabiliyetleri ile Pyongyang'ın çok sayıda BM yaptırımı altında kullanması yasaklanmış olan ICBM'lerin geliştirilmesi arasında önemli bir teknolojik örtüşme var.

Kuzey Kore ayrıca uluslararası yaptırımlara rağmen bu yıl rekor sayıda silah denemesini hayata geçirdi ve Eylül ayında da nükleer güç olma statüsünü anayasasına ekledi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin