Kuzey Kore lideri Kim öldü mü? Bir iddia da Çin’den geldi!

Çin'deki bir televizyon kanalı, Japon medyasının bitkisel hayatta olduğunu öne sürdüğü Kim Jong Un'un hayatını kaybettiğini iddia etti. Öte yandan Reuters'da yer alan habere göre, Kim'e ait olduğu düşünülen bir tren, bu hafta kırsal bölgedeki bir tatil beldesinde bölgeyi izleyen uydular tarafından görüntülendi.

Google Haberlere Abone ol
Kuzey Kore lideri Kim öldü mü? Bir iddia da Çin’den geldi!

Özellikle sosyal medyada günlerdir konuşulan Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un öldüğü söylentileri, Japon medyasının bitkisel hayata girdiğini iddia etmesiyle ayyuka çıkmıştı.

Japonlar, başarısız bir kalp ameliyatı sırasında Kim’in bitkisel hayata girdiğini iddia etmişti.

Japonların inanılmaz iddiasının ardından bu kez Çin’e bağlı Hong Kong Özerk Yönetimi’ndeki HKS TV, Kim’in yaşadığı kalp sorunu nedeniyle hayatını kaybettiğini öne sürdü.

Kuzey Kore lideri Kim öldü mü? Bir iddia da Çin’den geldi!

ÇİNLİ DOKTORLARIN ZİYARETİ

İngiliz medyasında da yer alan habere göre, Kim yaşadığı ufak bir kalp sorunu nedeniyle daha önce Çinli doktorlar tarafından ziyaret edilmiş ve bazı tavsiyelerde bulunulmuştu.

Haberde ayrıca Kim’in ülkenin kırsal bir bölgesini ziyareti sırasında göğsünü tutarak yere yığıldığı öne sürüldü.

Olay sonrası doktorların hemen hastaneye kaldırdığı Kim’in ameliyata alındığı ve ameliyattan çıkamadığı iddia edildi.

Japon medyası Kim’in bitkisel hayatta olduğunu iddia ederken Hong Kong medyası ise Kuzey Kore liderinin öldüğünü öne sürdü.

Kuzey Kore lideri Kim öldü mü? Bir iddia da Çin’den geldi! - Resim : 2

REUTERS FLAŞ OLARAK DUYURDU

Kuzey Kore üzerine araştırmalar yapan Washington merkezli Amerikalı bir düşünce kuruluşunun elindeki uydu görüntülerine göre, Kuzey Kore lideri Kim’e ait olduğu düşünülen bir tren bu hafta kırsal bölgeleri ziyaret etti.

ABD’li kuruluşun açıklaması, Japon medyasının Kim’in kırsal kesimleri ziyaret ederken kalp krizi geçirdiği iddiasından sonra basına yansıdı.

Haberi flaş olarak duyuran Reuters ise “Muhtemelen Kim’e ait olan tren tatil beldesinde tespit edildi” dedi.

Kuzey Kore lideri Kim öldü mü? Bir iddia da Çin’den geldi! - Resim : 3

İDDİALAR HENÜZ YALANLANMADI

Haberde, Kim’in treni olduğu iddia edilen trenin 21-23 Nisan tarihlerinde Wonsan’daki liderlik istasyonunda park halinde bulunduğu belirtildi.

38 North adlı araştırma grubunun açıklamalarını teyit edemediğini belirten Reuters, araştırma ekibinin “Trenin yeri Wondan’da olsa bile bu Kim’in orada olduğunu göstermiyor ya da sağlık durumuna ilişkin kesin bir bilgi vermiyor ancak Kim’in ülkenin doğu kıyısında seçkin bir bölgede kaldığı iddialarını destekliyor” şeklindeki açıklamasına yer verdi.

Kuzey Kore lideri Kim öldü mü? Bir iddia da Çin’den geldi! - Resim : 4

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin