Kuvvetli yağışlar geliyor, 11 il için uyarı... Hem AFAD'dan hem de Meteoroloji'den peş peşe uyarılar

Yurt genelinde etkili olan kavurucu sıcaklar yerini serin ve yağmurlu havaya bırakıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege ve Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde yarın kuvvetli sağanağın beklendiğini açıkladı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) 9 il için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kuvvetli yağışlar geliyor, 11 il için uyarı... Hem AFAD'dan hem de Meteoroloji'den peş peşe uyarılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan tahmine göre, yarın öğle saatlerinden itibaren İç Ege ile Batı Akdeniz'de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Isparta ve Burdur çevreleriyle Kütahya'nın güney, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya’nın iç kesimlerinde yerel kuvvetli olacak.

Ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

AFAD yaptığı açıklamada şu uyarılarda bulundu:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Pazar günü öğle saatlerinden itibaren Ankara il genelinde, Denizli, Burdur, Isparta, Afyonkarahisar ve Uşak çevreleri ile Aydın, Muğla ve Antalya’nın iç kesimlerinde yerel Kuvvetli Yağış bekleniyor"

 Kuvvetli yağışlar geliyor, 11 il için uyarı... Hem AFAD'dan hem de Meteoroloji'den peş peşe uyarılarYedi günlük tahminleri içeren haritayla birlikte yapılan açıklamada, “(8 – 14 Ağustos 2022) Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.” denildi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin