Kurucusu olduğu gazeteye böyle veda etti!

Yurt'un tepe ismi, gazeteyle yollarını ayırdı...

Google Haberlere Abone ol
Kurucusu olduğu gazeteye böyle veda etti!

Yurt gazetesinin kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, bugün kaleme aldığı köşe yazısıyla okuyucularına veda etti.



Okurlarına "Veda Zamanı" başlıklı yazısıyla veda eden ve gazetenin aynı zamanda hissedarlarından olan Yanardağ, Yurt'un yayın yönetmenliğinin yanında başyazarlığını da yapıyordu.



Uzun süredir ekonomik sıkıntılarla boğuşan Yurt gazetesi, çalışanların maaşlarının ödenmemesi nedeniyle sık sık iş bırakma eylemleriyle gündeme gelmişti. Son olarak maddi yetersizlik nedeniyle gazetenin 30 Haziran'daki sayısı basılamamıştı. Yanardağ, konuyla ilgili Medyatava'ya yaptığı açıklamada; "Gazete eğer yayınına devam etmezse, satılır ve çalışanlar son kuruşuna kadar parasını alır, ondan sonra da kapatır gideriz. Kendi çalışanlarıyla kavga eden muhalif bir gazete olmaz" ifadelerini kullanmıştı.



İşte, Yanardağ'ın Yurt'a ve okuyucularına veda ettiği o yazısı:





“Veda zamanı 



BUGÜN veda günü... Bu nedenle aralıksız her gün "Keskin Kalem" imzasıyla yazdığım başyazıyı bugün asıl imzamla, adımla yazıyorum. Kurucusu olduğum, genel yayın yönetmenliğini yürüttüğüm, yazarlığını ve başyazarlığını yaptığım Yurt Gazetesi'ne bugün veda ediyorum.



Yurt başarılı bir gazete oldu. Arkadaşlarımızla büyük bir özveri göstererek, dinci ve faşizan iktidarın bir karabasan gibi ülkenin üzerine çöktüğü koşullarda. Türkiye'de muhalif gazeteciliğin önemli örneklerinden birini oluşturduk. Yurt gazetesi ile bir özgürlük penceresi açtık. AKP iktidarının baskılarına da Cemaatin kurduğu tertiplere de direndik. Özgürlükçü, toplumcu, yurtsever, solda duran ve öncü bir halk gazetesi çıkardık. Hedef kitlemiz bütün Türkiye oldu.



Gazetenin her alanına bütün arkadaşlarımla birlikte büyük emek verdik. Yazıişleri Koordinatörümüz Tekin Cebeci; Yazıişleri Müdürlerimiz Gürsel Doğan, Derya İzbul. Cengiz Erdinç. Atakan Sönmez, Çağlar Tekin; Spor Editörümüz Alev Doğan. Ekonomi Editörümüz Hürrem Şatıroğlu. Ankara Temsilcimiz Nahit Duru ile başta yazarlarımız olmak üzere bütün arkadaşlarımız büyük bir özveriyle çalıştı. Bütün arkadaşlarımız deyim uygunsa kıt olanaklar içinde harikalar yarattı.



Ancak bilirsiniz; muhalif gazete ve televizyonların ayakta kalması çok zor. Reklam ambargolarıyla, mali sorunlarla uğraşmak gerekir. Kâğıt, baskı, dağıtım başlı başına bir sorundur. Ancak, bir gazetenin amacına ulaşması için başta yeterli mali destek olmak üzere, başka şartların da yerine getirilmesi gerekir. Yurt yoluna devam etmelidir. Bütün okurlarımıza, bize destek veren dostlarımıza çok teşekkür ediyorum. Yeni projelerde buluşmak üzere şimdilik hoşça kalın diyorum. Sevgiyle, saygıyla...



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin