Kuru Otlar Üstüne ne zaman vizyona girecek. Kuru Otlar Üstüne konusu nedir, oyuncuları kimler. Kuru Otlar Üstüne nerede ve ne zaman çekildi?

Kuru Otlar Üstüne yönetmen koltuğunda Nuri Bilge Ceylan'ın yer aldığı filmdir. Kuru Otlar Üstüne filminde Doğu Anadolu'nun ücra bir beldesinde zorunlu hizmetini yapan öğretmen Samet'in, iki öğrencisini taciz etmekle suçlanmasının sonrasında yaşananlar işleniyor. Peki Kuru Otlar Üstüne ne zaman vizyona girecek? Kuru Otlar Üstüne nerede ve ne zaman çekildi? İşte Kuru Otlar Üstüne filminin konusu ve oyuncuları.

Google Haberlere Abone ol
Kuru Otlar Üstüne ne zaman vizyona girecek. Kuru Otlar Üstüne konusu nedir, oyuncuları kimler. Kuru Otlar Üstüne nerede ve ne zaman çekildi?

Kuru Otlar Üstüne filmi, ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın filmidir. Senaryosunu Nuri Bilge Ceylan, Ebru Ceylan ve Akın Aksu yazdı.

Senaryosunun tamamı yaklaşık iki yıl süren ve çekimleri Mart 2021'de başlayan Kuru Otlar Üstüne filminin bütçesinin 3.5 milyon € olduğu bildirildi.

Kuru Otlar Üstüne filminin galası 19 Mayıs 2023 tarihinde 76. Cannes Film Festivali'nin yarışma bölümünde yapıldı. Kuru Otlar Üstüne 12 Temmuz'da Fransa'da vizyona girdi. Peki Kuru Otlar Üstüne nerede çekildi, ne zaman vizyona girecek? İşte Kuru Otlar Üstüne filminin konusu ve oyuncuları.

KURU OTLAR ÜSTÜNE FİLMİ NE ZAMAN VİZYONA GİRECEK?

Kuru Otlar Üstüne filminin Türkiye'de vizyon tarihi 29 Eylül 2023 olarak belirlendi.

KURU OTLAR ÜSTÜNE NEREDE ÇEKİLDİ?

Kuru Otlar Üstüne filminin çekimleri Erzurum'da başladı. Filmin doğa çekimleri ise Adıyaman'da gerçekleştirildi.

KURU OTLAR ÜSTÜNE FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

 
Samet, Doğu Anadolu'nun ücra bir köyünde dört yıl zorunlu görev yaptıktan sonra İstanbul'a tayin edilme hayali kuran genç bir öğretmendir. Ancak meslektaşı Kenan ile birlikte iki kız öğrenci tarafından asılsız bir şekilde tacizle suçlanınca Samet'in hayalleri paramparça olur. Yaşadığı sıkıntıların üstesinden gelmesine yardımcı olabilecek başka bir öğretmen olan Nuray ile tanışınca işler değişir.

KURU OTLAR ÜSTÜNE FİLMİNİN OYUNCULARI KİMLER? 


Deniz Celiloğlu - Samet

Merve Dizdar - Nuray

Musab Ekici - Kenan

Ece Bağcı - Sevim

Erdem Şenocak - Tolga

Yüksel Aksu - Vahit

Münir Can Cindoruk - Feyyaz

Onur Berk Arslanoğlu - Müdür Bekir

Yıldırım Gücük - Eğitim Şube Müdürü

Cengiz Bozkurt - Polis

S. Emrah Özdemir - Çavuş

Elif Ürse - Müdür Yardımcısı Saime

Elit Andaç Çam - Firdevs

Nalan Kuruçim - Kevser

Ferhat Akgün - Rehberlik Öğretmeni Atakan

Eylem Canpolat - Halime

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin