Kuru öksürüğü bıçak gibi kesiyor boğazı anında yumuşatıyor: 1 tatlı kaşığıyla öksürük krizlerini dindirmek mümkün. Kuru öksürük nasıl geçer?

Genellikle üst solunum yollarından kaynaklanan enfeksiyondan dolayı oluşan kuru öksürük, pek çok kişinin şikayetçi olduğu rahatsızlıklardan biridir. Ancak her evde bulunan bu 3 şifalı malzemeyle kuru öksürüğü dindirmek ve boğazı yumuşatmak mümkün. İşte kuru öksürüğü ilaç gibi kesen mucizevi karışım tarifi

Kuru öksürüğü bıçak gibi kesiyor boğazı anında yumuşatıyor: 1 tatlı kaşığıyla öksürük krizlerini dindirmek mümkün. Kuru öksürük nasıl geçer?

Kuru öksürük, mukus üretmez. Boğazda oluşan gıdıklanma hissi kuru öksürüğe neden olur. Kuru öksürükler soğuk algınlığı veya grip sonrasında meydana gelen bir rahatsızlıktır.

Kuru öksürükte öksürerek boğazınızı temizlemeyi deneyebilirsiniz. Havayı zorla dışarı attığınızda boğazınız tahriş olabilir ve kuruyabilir. Bu nedenle boğaz ağrısı oluşabilir.

Kuru öksürük bunlar dışında pek çok nedenden dolayı olabilir. Alerji, sinüzit kaynaklı geniz akıntıları, uzunca süre içilen sigara ve bronşit gibi rahatsızlıklar kuru öksürüğe neden olabilir.

Kuru öksürük kişinin günlük yaşam kalitesini zorlaştırdığı için onu geçirmenin en etkili yolu doğal yöntemlerden geçer. İşte pekmezli şurubun mucizevi faydaları ve tarifi…

PEKMEZLİ ŞURUP MUCİZESİ

Kuru öksürüğü etkili bir şekilde geçirmek için en faydalı şifa kaynaklarından biri pekmezdir. Özellikle kuru öksürük, zor yutkunma ve zor nefes alma gibi rahatsızlıklarda oldukça etkilidir.

Pekmez aynı zamanda göğsü ve boğazı yumuşatır. Boğazda bulunan mikropları temizleyen pekmez bronşları rahatlatarak öksürüğün etkili bir şekilde geçmesini sağlar. Pekmez aynı zamanda bağışıklığı kuvvetlendirir.

Faydaları saymakla bitmeyen pekmez aynı zamanda önemli bir enerji kaynağıdır. Gün boyu zinde ve dinç kalmamızı sağlayan pekmez, bol C vitamini sayesinde bağışıklığı destekler.

Pekmez aynı zamanda bol miktarda protein ve potasyum içerir. Böylece hem kas fonksiyonlarının hem de kemik kütlelerinin gelişimini destekler.

Pekmezin içinde bulunan bol demir minerali, kansızlık için birebirdir. Kansızlığa iyi gelerek el ve ayak üşümesinin de önüne geçer.

Kuru öksürüğü bıçak gibi kesiyor boğazı anında yumuşatıyor: 1 tatlı kaşığıyla öksürük krizlerini dindirmek mümkün. Kuru öksürük nasıl geçer?

PEKMEZLİ ŞURUP NASIL YAPILIR?

Kuru öksürüğü gidermek ve boğazı yumuşatmak için pekmezli şurubu hazırlamak oldukça basit.

Yarım çay bardağı pekmez, 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı limon suyuna ihtiyacınız olacak.  

Öncelikle cezvenin için tereyağı ve pekmez ekleyin. Daha sonra kısık ateşte karıştırarak tereyağının pekmezin içinde erimesini sağlayın.

Burada dikkat etmeniz gereken unsur, pekmezin çok kaynamaması. Tereyağı eridikten sonra cezveyi tezgaha alın. Pekmezin sıcağı çıktıktan sonra üzerine limon suyu ilave edin.

Ardından tüm malzemeleri iyice karıştırın. Ilık olarak tüketin. Pekmezli şurubu mutlaka taze olarak hazırlamalı ve tüketmelisiniz.

Pekmezli şurubu içtikten sonra dikkat etmeniz gereken unsur, yarım saat kadar herhangi bir sıvı içmemektir. Çünkü bunlar pekmezin öksürük ve boğaz üzerinde etkisini azaltır.

NOT: Bu haber genel bilgi amaçlıdır. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak adına tüketmeden önce mutlaka dikkatli olun.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin