Kurtlar Vadisi'nin usta oyuncusu hayatını kaybetti

83 yaşındaki usta oyuncu Devrim Parscan hayatını kaybetti. İBB Şehir Tiyatroları'nın sosyal medya hesabından Devrim Parscan'ın ölümüyle ilgili bir açıklamada bulunuldu.

Google Haberlere Abone ol
Kurtlar Vadisi'nin usta oyuncusu hayatını kaybetti

Usta oyuncu Devrim Parscan hayatını kaybetti.

İBB Şehir Tiyatroları'nın sosyal medya hesabından acı haber, "Değerli sanatçılarımızdan Devrim Parscan vefat etmiştir. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine, sanat camiamıza ve sevenlerine başsağlığı dileriz" ifadeleriyle duyuruldu.

Devrim Parscan 83 yaşındaydı.

Çiçek Taksi, Bizim Aile, Sil Baştan gibi daha çok sayıda yapımda rol alan Devrim Parscan Kurtlar Vadisi'nde Orhan karakterini canlandırıyordu.

Kurtlar Vadisi'nin usta oyuncusu hayatını kaybetti

Devrim Parscan kimdir?

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı Devrim Parscan 23 Temmuz 1937 tarihinde Ankara'da doğdu.

Sanat hayatına tiyatro ile başlayan Parscan, uzun yıllar Şehir Tiyatroları bünyesinde birçok oyunda rol aldı. 2003 yılında emekli olan sanatçı, ayrıca sinema ve dizi filmlerde de oynadı. 2003-2004 yılları arasında Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırdığı Orhan karakteri ile tanındı. Aynı zamanda seslendirme sanatçısı olan Devrim Parscan, yüzlerce filmde seslendirme yapmanın yanı sıra,yine sayısız filmde dublaj yönetmenliğini üstlendi. Birçok dizi, belgesel ve sinema filminde dublaj ve seslendirme yaptı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin