'Kurtlar Vadisi'nin içeriği Ankara'dan mı geliyor? İşte, o iddialara yanıt!

atv'de yayınlanan dizi hakkındaki iddialara, canlı yayında açıklık getirildi.

Google Haberlere Abone ol
'Kurtlar Vadisi'nin içeriği Ankara'dan mı geliyor? İşte, o iddialara yanıt!

Kerbela Olayı’nı anlatan ilk romanın yazarı 'Aşkın Şehidi'nin yazarı ve aynı zamanda 'Kurtlar Vadisi' dizisi ve filminin senaristlerinden Ahmet Turgut, A Haber’de yayınlanan Selin Ongun’un sunduğu Bi Sormak Lazım programında, Kurtlar Vadisi ile ilgili güncel iddialara yanıt verdi.

 

Ahmet Turgut “Kurtlar Vadisi’nde Ergenekon sürecinde yaşananların, ‘önceden bildirilerek’ yer aldığı” iddialarına yönelik olarak şöyle konuştu:



MİT OLACAKLARI BİLİYORSA, POLİSE HABER VERSİN

 

 "Tombalacı isminde bir karakterimiz var, Baron karakteri onu yurt dışına gönderecek. Tebriz’e gidiyor. O sırada biz haberleri izliyoruz, Başkan Bush açıklama yapmış 'Azerbaycan seçimlerinde hile olmadığını düşünüyoruz' bunu söylemesi lazım ama ısrarla 'Kuzey Azerbaycan seçimlerinde hile olmadığını düşünüyoruz' diyor. Neden durduk yere Kuzey Azerbaycan diyor, Amerikan Cumhurbaşkanı, Güneyde bir Azerbaycan hatırlatmak istiyor, o da Tebriz merkezli. Hani İran’ın bahçesi. Biz bunu kendi aramızda içimizde konuşuyoruz. Sahnede zaten karakterin bir yere gitmesi lazım, Tebriz'e git diyoruz. Bir hafta sonra Tebriz karıştı, gazeteciler haber yaptılar 'Kurtlar Vadisi bunu nereden biliyor. MİT haber verdi'. Gazeteci bu yaptığı habere inanıyor olsa, şunu sorması lazım: 'MİT Tebriz’in karışacağını nereden biliyor?' Sen mi karıştırıyorsun ki biliyorsun? Gazeteci bile yaptığı habere inanmıyor. Vadi’de bir sahnedir, Polat alemdar Kuzey Irak’a gitmekte olan uçaksavarları gümrükte engellemiştir. Aynı gümrükte bir süre sonra uçaksavar yakalandı. Aynı gazeteci yine haber yapıyor. Eğer MİT bunu biliyorsa polise haber versin, polis yakalayacak, Polat Alemdar kurgu bir karakter yakalayamaz ki!"



İşte, Ahmet Turgut'un o açıklamaları:






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin