Kurtlandı diye çöpe atmayın: Kurtlanmış pirinci ayıklamanın en pratik yolu bulundu. Kurtlanan pirinç nasıl ayıklanır?

Birçok yemekte kullanılan pirinç, yanlış koşullarda muhafaza edildiğinde ne yazık ki kurtlanıyor. Ancak kurtlanan pirinci atmak yerine bu yöntemi uygulayarak pratik bir şekilde temizleyebilirsiniz. İşte kurtlanan pirinci ayıklamanın en pratik yöntemi

Kurtlandı diye çöpe atmayın: Kurtlanmış pirinci ayıklamanın en pratik yolu bulundu. Kurtlanan pirinç nasıl ayıklanır?

Pirinç, Türk mutfağında sıklıkla kullanılan bakliyatların başında geliyor. Pirinç; çorbalarda, ana yemeklerde, pilav yapımında ve hatta tatlılar da tercih ediliyor.

Çeşit çeşit tarifte kullanacağımız pirinçleri doğru koşullarda muhafaza etmek önem taşır. Çünkü uygun olmayan koşullarda muhafaza edilen pirinç, kurtlanmaya ve böceklenmeye elverişlidir.

Pirincin yapısı gereği kurtlanma olasılığı yüksektir. Fakat doğru koşullarda saklamak pirincin kurtlanmasını engeller. Bunun için doğal yöntemlere başvurulur.

Sizler için pirincin nasıl muhafaza edilmesi gerektiğini ve kurtlanan pirinci temizlemenin en kolay yolunu paylaştık. İşte kurtlanan pirinci temizlemenin en pratik yolu:

Pirincin kurtlanmaması için ne yapılır?

Pirincin kurtlanmasını önlemek için uygulamanız gereken çok pratik yöntemler vardır. Pirincin kurtlanmaması için dikkat etmeniz gereken ilk unsur, hava ve nem temasından uzak tutmaktır.

Pirincin genel yapısı kurtlanmaya elverişlidir. Bu nedenle pirinçleri ışık almayan, serin ve kuru bir alanda muhafaza etmek gerekir.

Pirinci kurtlanmadan saklamanın en etkili yolu, pirinçleri bez torbada muhafaza etmektir. Çünkü beyaz torbalar nem oluşma riskini en aza indirir.

Eğer pirinci cam kavanozda muhafaza etmek istiyorsanız doğal yöntemlerden destek almalısınız. Kavanozun içerisine bir miktar tuz veya birkaç diş sarımsak ekleyebilirsiniz.

Ancak pirinci kavanozda muhafaza ederken dikkat etmeniz gereken temel şey, kavanozun ıslak ve nemli olmamasıdır.

Kurtlandı diye çöpe atmayın: Kurtlanmış pirinci ayıklamanın en pratik yolu bulundu. Kurtlanan pirinç nasıl ayıklanır?

Kurtlanan pirinç yenir mi?

Pirincin kurtlanması sonucu, pirincin içinde bulunan zararlı bakterileri arttırır. Bu nedenle kurtlanan pirincin tüketimi önerilmez. Ancak bazı doğal yöntemler kullanarak pirinci bakterilerden kurtarmanın yolları vardır.

Kurtlanan pirinç nasıl ayıklanır?

Kurtlanan pirinci temizlemek için, öncelikle böceklerin tek tek ayıklanması gerekir. Tek tek ayıklama işlemi sabır gerektirse de kurtların pirinçten etkili bir şekilde yok olmasını sağlar.

Kurtlardan pirinci temizlemenin en pratik yolu ise içerisine birkaç diş sarımsak ilave etmektir. Çünkü sarımsağın kendine özgü kokusu, pirinçte meydana gelen kurtları, böcekleri ve bitleri uzaklaştırır.

Ardından pirinçleri su dolu kabın içine atın. Bir süre beklettikten sonra pirincin yüzeyine çıkan taneleri alın ve çöpe atın. Çünkü üstte çıkan tanelerde bit ve kurtların yumurtaları olabilir.

Bu işlemi tamamladıktan sonra pirinçleri süzgeçten geçirerek güzelce yıkayın. Pirinçleri kurtlardan ve böceklerden temizledikten sonra muhafaza edilen kabın içerisine yine birkaç diş sarımsak ekleyebilirsiniz.

Birkaç tutam karanfil ve tuz da pirinçte meydana gelen kurtlanmayı önleyecektir. Bu doğal ürünler pirinci nemden korur ve böylece böcek oluşumunu engeller.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin