Kürt sorununu biliyoruz dedi. Özgür Özel Diyarbakır'da konuştu: Bu sorunu çözmeye söz veriyoruz

CHP Diyarbakır 38. Olağan İl Kongresi'nde konuşan CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, "Kürt sorununu biliyoruz, çözmeye söz veriyoruz" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Kürt sorununu biliyoruz dedi. Özgür Özel Diyarbakır'da konuştu: Bu sorunu çözmeye söz veriyoruz

Kongrede bir konuşma yapan Özel, barışa, demokrasiye, kardeşliğe, özgürlüğe dair ne talep varsa hiçbirinin suç olmadığını savunarak, "Kürt sorununu görüyor, biliyor ve gerçekten siyasi istismar konusu yapmaksızın çözmek, bu yolda yürümek üzere söz veriyoruz." diye konuştu.

Ellerinde "değişimin yüzyılı, yüzyılın değişimi" diye ifade ettikleri bir tutum belgesi olduğunu belirten Özel, "28 Mayıs gecesi sizlerle birlikte çok üzüldük, çok yıprandık, çok yıkıldık. Cumhuriyet Halk Partisinin halkı düşünen cesur, kararlı, korkmayan, inanan, dinamik bir şekilde yönetilmesi lazım." ifadesini kullandı.

DİYARBAKIR YOL DEĞİLDİR

CHP Genel Başkanlığına adaylığına değinen Özel, şöyle devam etti:

"Derseniz ki; 'Özgür kardeşimiz, evladımız, yoldaşımız, sen bu partiyi yönetirsin, bu partiyi güçlendirirsin, bu partiyi iktidar yaparsın', ben varım. Yol verirseniz hep beraber yürüyelim, partimizi iktidara götürelim. Cumhuriyet Halk Partisi olarak birlikte başaracağız, birlikte kazanacağız. Birileri onun yolu, bunun yolu Diyarbakır'dan geçer diyor, Diyarbakır yol değildir, hedeftir, barış için, kardeşlik, özgürlük için hedeftir. Diyarbakır, iktidar için hedeftir. Hep beraber başaracağız."

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin