Kürt sanatçıdan moral konseri

Sanatçı Şivan Perwer, Erbil'deki Basırma Kampı'nda kalan Suriyeli sığınmacılara konser verecek.

Google Haberlere Abone ol
Kürt sanatçıdan moral konseri

Perwer, Erbil'deki çalışma ofisinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 Mayıs Cumartesi günü öğleden sonra konserin başlayacağını bildirdi.



'MORAL İÇİN KONSER VERECEĞİM'



Suriyeli sığınmacılara bir nebze olsun moral vermek için konser vermek istediğini dile getiren Perwer, "Kürdistan bölgesine yaklaşık 250 bin Suriyeli Kürt sığınmacı geldi. Savaştan kaçarak, evlerini, barklarını terk eden bu insanların morale, sevgiye, şefkate ve yardıma ihtiyaçları var. Ben ancak onlara şarkılar söyleyerek moral verebilirim." dedi.



'ROJAVA HALKIMIZ SABRINI KAYBETMESİN'



Suriye'de insanların çoluk çocuk, kadın olduğuna bakılmaksızın öldürüldüğünü belirten Perwer, "Suriye'deki Kürtlerin durumu da içler acısı. Irak'a gelen insanları, mülteci saymak istemiyoruz. Kürdistan hükümeti, bütün gücüyle Suriyelilere sahip çıkmaya çalışıyor. Ama 250 bin insana yeterli şartları yaratmak kolay değil. Sabırlı olmak gerekiyor. Rojava halkımız, sabrını, metanet ve umudunu kaybetmesin" diye konuştu.



"Sanatçı, müziğiyle halka hizmet eder, moral, mutluluk, aşk, acı, istek ve hasrette halkının sesi olur" ifadesini kullanan Perwer, şöyle devam etti:



"Halkımız bizden ne isterse her zaman hazır oluruz. Hiçbir zaman halkıma hizmetten geri durmadım. Her zaman istedim ki diasporadaki bütün Kürtler, birbirini tanısın, birbirine yardımcı olsun."



Perwer, bugüne kadar her zaman halkı için şarkılar söylediğini belirterek, şunları söyledi: "Şarkılarımı özgürlük, barış ve dostluk için söyledim. Acıların, zulmün ve savaşların olmaması için uğraştım. Bütün şarkılarım buna dairdir. Mazlumun ahı, zalime kalmaz derler. Biz istiyoruz ki ne mazlum olsun ne de zalim. Herkes eşit ve özgür olsun. Bu dünyaya gelen her insanın, kendi değerleriyle, inancıyla, diliyle, kültürüyle yaşamaya hakkı vardır."



'KÜRTLERİN ELÇİSİ'



Mesut Barzani'nin, kendisi için 'Kürtlerin elçisi' ifadesini kullandığını aktaran Perwer, gittiği her yerde Kürtleri birbirine yaklaştırmaya çalıştığını vurguladı. Perwer, daha önce Duhok'taki Domiz Kampı'nda konser vermek istediğini ancak bir takım güvenlik şartlarının oluşmaması nedeniyle konserin gerçekleşmediğini sözlerine ekledi.



Bu arada Avrupa ülkelerinden gelen 100 aktivist, Suriye'de yaşanan savaşa dünyanın dikkatini çekmek için yarın Akre'den Basırma Kampı'na yürüyecek. 50 kilometrelik yürüyüşe Perwer de katılarak destek verecek. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin