Kürt medyasının sorunları masaya yatırılıyor!

Kürtçe haberciliğin sorunları ve çözüm önerileri ele alınacak.

Google Haberlere Abone ol
Kürt medyasının sorunları masaya yatırılıyor!

Anadolu Ajansı ev sahipliğinde, Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilecek çalıştay ile Kürtçe haberciliğin sorunları ve çözüm önerileri ele alınacak.



100. Yıl Vizyonu çerçevesinde, 11 dilde yayın yapma hedefi ile yoluna devam eden ve 1 Eylül 2013 tarihinde Kürtçe'nin Soranca ve Kurmancca lehçelerinde  yayına başlayan AA, Kürtçe habercilikte karşılaşılan sorunların ve çözüm önerilerinin tartışılacağı bir çalıştay düzenleyecek.



AA Genel Müdürlüğü Konferans Salonunu'nda 29 Mayıs'ta gerçekleştirilecek çalıştayın açılışına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker de katılacak.



Çalıştayın açılışında, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç ile Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım da konuşma yapacak.



Akademisyenler tartışacak



"Kürtçe Habercilikte Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı"nda, Kürtçe lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim veren Muş Alparslan Üniversitesi ile Mardin Artuklu Üniversitesine bağlı akademisyenler konuşacak.



Çalıştayda Kürtçe habercilikte dil sorunları, Kürtçe'de ortak sözlük ve imla kullanımı, Türkiye'de farklı dil ve lehçelerde yayın yapmanın zorlukları, Türkiye dışındaki ülkelerdeki Kürtçe habercilik ve Kürt medyası, Kürtçe'de farklı alfabe ve lehçeler kullanılmasına bağlı olarak ortaya çıkan sorunlar gibi konular ele alınacak. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin