Kurşunlar sosyal medyanın gündemine de düştü: 'Karikatüre karşı kurşun'

Fransa'daki saldırı sosyal medyanın gündeminde...

Google Haberlere Abone ol
Kurşunlar sosyal medyanın gündemine de düştü: 'Karikatüre karşı kurşun'

Fransa'nın popüler mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Paris'teki binasına bugün (TSİ) saat 13:00 sularında silahlı kişilerce saldırı düzenlendi.



Saldırıda 12 kişi hayatını kaybetti.



Saldırının ardından #CharlieHebdo etiketi TT listesinde üçünsü sıraya yerleşti ve en çok konuşulan konulardan birisi oldu.



Penguen çizeri Erdil Yaşaroğlu "Mizahçı arkadaşlarımıza yapılan bu saldırı çok üzücü. Karikatüre silahla karşılık vermek çok korkunç.#CharlieHebdo" şelind ebir tweet atarken, Uykusuz çizerlerinden Yılmaz Aslantürk de saldırıya "Mizahçıyı sindiremez, korkutamazsın. Elindeki Kalaşnikof’tan daha iyi taramalar yapar çünkü" şeklinde bir tepki verdi.



Uykusuz'un bir diğer çizeri Alpay Erdem de, "Korkunç... #CharlieHebdo... Saldırıyı Şiddetle kınıyorum... Insan Öldürmek ne demek, mizahçı Öldürmek ne demek... Yazıklar olsun" şeklinde bir tweet attı. 



Leman çizeri Tuncay Akgün de "Arkadaşlarımı kaybettim, çok üzgünüm...şoktayım" tweetini attı.



Saldırıyla ilgili ünlü isimler ve gazeteciler de şu tweetleri attı:



Aslı Aydıntaşbaş: Lütfen Paris katliamı ve terörle ilgili ”ama”lı cümleler kuranları dinlemeyin. Kınıyoruz, nokta. Söylenecek tek söz bu.



Can Dündar: İslam,terörle anılmasın"isteyenin yapması gereken,Paris katliamına dair"ama"sız,sert,acil bir kınama ve barbarlıkla net bir ayrışma olmalı.



Amberin Zaman: mizaha kızdınız diye milleti ödlürmek mi lazım? Noel babayı vampir zikreden Milli gazete çalışanları vurmalı mı?



İsmail Saymaz: karikatüre karşı kurşun...



Ahmet Ümit: Fransa'daki dergiye saldırı korkunç. Eylemi kim yaparsa yapsın, dinler arasında büyük bir düşmanlık oluşuyor. Sonuçları çok kötü olacak...



Fatih Portakal: Fransa'da 12 kişinin katledildiği terör saldırısının en büyük zararını yine İslam alemi görecek. Bu radikal örgütler bitirilemiyor



Atilla Taş: İslam'ı hoş görü dininden alıp, tüm Dünya'nın nefret ettiği bir terör dini yaptılar, evet fazlasıyla başardılar bunu!



Tuluhan Tekelioğlu: Paris'te gazeteciler hedef alındı. 11 ölü!!



Zafer Arapkirli: CHARLIE HEBDO katliamı, herkese bir uyanış alarmı olmalı.. Dini fanatizmden kimseye yarar gelmez..



Emre Uslu: Paris'te dergiye silahlı saldırı 10 ölü. Hepimiz "saldıranlar inşallah Müslüman değildir" diyoruz ama AKP onlarla SRY'de iş tuttu algısı var.



Enver Aysever: Bu saldırı çok ciddiye alınmalı ama çok...Özgürlük üstüne insanlığın verdiği emek kana bulandı yeniden...



Alper Turgut: #CharlieHebdo kahkahayı bile katlettiler resmen. Kara mizah, kanlı izah.



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin