Kürkçü, mahsur kaldığı binadan canlı yayına bağlandı

"Atilla Güner’le Akşam Postası" programında canlı yayınına bağlanan Ertuğrul Kürkçü, Sinop'ta yaşananları RS FM'e anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Kürkçü, mahsur kaldığı binadan canlı yayına bağlandı

Aralarında BDP’li milletvekillerinin de bulunduğu Halkların Demokratik Kongresi heyeti İmralı sürecine destek için çıktığı Karadeniz turunda Sinop'ta protesto edildi. "Atilla Güner’le Akşam Postası" programında canlı yayınına bağlanan Ertuğrul Kürkçü, "Halen Öğretmenevi'ndeyiz. Grup çevrede bekliyor. Güvenlik önlemi alınmasından sonra burdan çıkacağız" dedi.



BDP İstanbul milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Sırrı Süreyya Önder, Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel ve Halkların Demokratik Kongresi Eş Başkanı Fatma Gök, HDK'nın Karadeniz Bölgesi'ndeki kentlere yönelik başlattığı ziyaretler kapsamında Sinop'a geldi.Öğretmenevi önünde toplanan bir grup binayı taşladı, heyete ait araçların camlarını kırdı.



Basın toplantısı düzenleyecekleri Sinop Öğretmenevi'ne geçen heyette milletvekili Önder konuşmasını sürdürdüğü sırada, öğretmenevi önünde toplanan bir grup slogan attı. Binaya taş atan gruptakiler, BDP heyetine ait araçlara da zarar verdi.



Bazı grup üyeleri, kapıdan ve duvardan atlayarak öğretmenevi bahçesine girdi. Polisin müdahalesi sonrası arbede yaşandı. Polis biber gazı sıkarak grubu dağıtmaya çalıştı.



Sinop Jandarma Komutanı ile Emniyet Müdürü de göstericileri sakinleştirmeye çalıştı.



Polis, yaptığı anonslarla öğretmenevi önündeki grubun dağılmasını istedi ancak grubun bekleyişi sürüyor.



RS FM’de yayınlanan “Atilla Güner’le Akşam Postası” programına canlı yayınına bağlanan BDP'lilerden Ertuğrul Kürkçü” Halen Öğretmenevi'ndeyiz. Grup çevrede bekliyor. Polis seyrediyor. Sinop'taki gruba polis hoşgörülü davrandı. Güvenlik önlemi alınmasından sonra burdan çıkacağız ” diye konuştu.



Saldırıya uğrayan otomobillerle yolculuk yapamayacacaklarını söyleyen Kürkçü, "Eş Başkanlar aracılığıyla İçişleri Bakanı'na durumu ilettik" dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin