Küresel piyasalarda nükleer endişe: 4 Mart Dolar kaç TL oldu? 4 Mart (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar?

Rusya Ukrayna arasında süren savaş, endişeleri giderek artırıyor. Dolar kuru bugün güne 14,13 ile başlamasının ardından hafif bir yükseliş yaşadı. Euro ise 4 Mart gününe 15,68 ile başlamasının ardından hafif bir düşüş yaşadı. Ancak devam eden savaşın etkileri, sadece dolar ve Euro üzerinde değil, küresel çapta ekonomik anlamda olumsuz sonuçlara neden oluyor. Dolar kuru haftanın son gününde yüzde 1,92 artış kaydederken, Euro ise yüzde 0,38 değer kaybı yaşadı.

Google Haberlere Abone ol
Küresel piyasalarda nükleer endişe: 4 Mart Dolar kaç TL oldu? 4 Mart (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar?

Dolar ve Euro fiyatlarında yaşanan gelişmeler birçok kişi tarafından düzenli olarak takip ediliyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ‘nükleer silah’ uyarısından sonra endişeye kapılan dünya, küresel piyasalarda da bunun etkisini görüyor. Dolar endeksi 4 Mart günü şu an için yüzde 0,56 artışla 98,33 seviyesinden işlem görürken, Euro/Dolar paritesi yüzde 0,86 düşüşle 1,0969 seviyesinde yer alıyor. Euro/Dolar paritesi haftalık olarak yüzde 2,10 değer kaybı yaşadı.

KÜRESEL PİYASALARDA NÜKLEER ENDİŞE

Rusya-Ukrayna savaşının Avrupa'nın en büyük nükleer santralinin eşiğine gelmesi küresel piyasalarda riskli varlıklardan güvenli limanlara kaçışa yol açtı.

Asya'nın önde gelen endekslerinde yüzde 1'i aşan kayıplar yaşandı. Euro Stoxx vadeli işlemlerde yüzde 3'ye yakın düşüş izlenirken, ABD vadelileri de negatif açılışa işaret etti.

Gelişmeler altında yükselişi destekledi. Spot altının onsu 1.940 dolara ulaştı.

Küresel piyasalarda nükleer endişe: 4 Mart Dolar kaç TL oldu? 4 Mart (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar?

ÇATIŞMALAR NÜKLEER SANTRALE ULAŞTI

Ukrayna’da Zaporijya Nükleer Santrali sahasındaki çatışmalarda yangın çıktı. Zaporijya Nükleer Santrali, Avrupa'nın en büyük ve dünyanın en büyük 10 nükleer santralinden biri olarak biliniyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus askeri birliklerin Zaporijya Nükleer Santrali’ne saldırılarının durdurulması gerektiğini belirterek bir patlama olması halinde bunun, Avrupa’nın sonu olacağını söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde, Rusya'ya Ukrayna'daki Avrupa’nın en büyük santrali Zaporijya Nükleer Santrali sahasındaki askeri operasyonlarını durdurması ve itfaiye güçlerinin alana erişimine izin vermesi çağrısında bulundu.

Küresel piyasalarda nükleer endişe: 4 Mart Dolar kaç TL oldu? 4 Mart (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar? - Resim : 2

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Biden bugün Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde Ukrayna’da Zaporijya Nükleer Santrali sahasındaki çatışmalar sonucu çıkan yangına ilişkin bilgi aldı.

Biden, Rusya'ya nükleer santral çevresindeki askeri faaliyetlerini durdurarak itfaiye güçlerinin ve acil durum ekiplerinin bölgeye erişiminin sağlanması için çağrı yaptı.

Ayrıca Biden, ABD Enerji Bakanlığı Nükleer Güvenlikten Sorumlu Müşaviri ve Ulusal Nükleer Güvenlik İdaresi Başkanı ile de nükleer santrale ilişkin telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

DOLAR NE KADAR?

Küresel piyasalarda nükleer endişe: 4 Mart Dolar kaç TL oldu? 4 Mart (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar? - Resim : 3

Güne 14,13 ile başlayan Amerikan Doları, bugün itibarıyla %0,70 artışla 14,21 liradan işlem görüyor. Dün en düşük 13,96, en yüksek 14,15 seviyelerini gören Amerikan Doları, günü 14,12 seviyesinde kapattı.

EURO NE KADAR?

Küresel piyasalarda nükleer endişe: 4 Mart Dolar kaç TL oldu? 4 Mart (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar? - Resim : 4

Güne 15,68 ile başlayan Euro, bugün itibarıyla %0,06 azalışla 15,63 liradan işlem görüyor. Dün en düşük 15,54, en yüksek 15,78 seviyelerini gören Euro, günü 15,68 seviyesinde kapattı.

STERLİN NE KADAR?

Küresel piyasalarda nükleer endişe: 4 Mart Dolar kaç TL oldu? 4 Mart (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar? - Resim : 5

Güne 18,92 ile başlayan İngiliz Sterlini, bugün itibarıyla %0,37 artışla 18,93 liradan işlem görüyor. Dün en düşük 18,77, en yüksek 19,04 seviyelerini gören İngiliz Sterlini, günü 18,91 seviyesinde kapattı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin