Kurbanlıklar İstanbul'a getirilmeye başladı. Gece yarısından itibaren kente gelen kurbanlık hayvanlar Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından tek tek kontrol ediliyor

Kurban Bayramı'na 14 gün kala Türkiye'nin birçok noktasından çıkan kurbanlıklar İstanbul'a gelmeye başladı. Kurbanlık yüklü TIR ve kamyonlar, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince tek tek kontrol edildi.

Google Haberlere Abone ol
Kurbanlıklar İstanbul'a getirilmeye başladı. Gece yarısından itibaren kente gelen kurbanlık hayvanlar Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından tek tek kontrol ediliyor

 

KURBAN Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte Türkiye'nin birçok noktasından yola çıkan kurbanlık hayvanlar, İstanbul'a giriş yapmaya başladı. İstanbul'a gece yarısından itibaren gelen kurbanlık yüklü TIR ve kamyonlar, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince tek tek kontrol edildi.

Kurban Bayramı'na 14 gün kala Türkiye'nin birçok noktasından çıkan kurbanlıklar İstanbul'a gelmeye başladı. Gece yarısı itibarıyla ilk kurbanlıklar İstanbul'a getirilirken, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Kuzey Marmara Otoyolu Riva mevkiinde bulunan Canlı Hayvan Sevk Kontrol Noktası'nda denetim gerçekleştirdi.

KÜPE NUMARALARI KONTROL EDİLDİ

Jandarma ve zabıta ekiplerinin de destek verdiği denetimlerde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı veteriner hekimler, kurbanlıkların olduğu kamyon ve TIR'ları tek tek kontrol etti. İl dışından gelen sürücülerin evraklarını tek tek inceleyen ekipler, hayvanların küpe numaraları ile evrak üzerindeki numaralarını karşılaştırdı. Kontrolü yapılan araçlar, hayvan pazarlarına doğru yoluna devam etti. 

ÖNLEMLER SIKILAŞTIRILDI

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, “Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşlarımızın kurban vecibelerini sağlıklı bir şekilde geçirmeleri için Kurban Hizmetleri Tebliği'nin yayınlanmasıyla beraber İl Kurban Hizmetleri Komisyonu Valilikçe toplandı. Arkasından Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyon kararları alındı. Biz burada İstanbul'a giriş noktalarında önlemlerimizi sıklaştırdık.

Çünkü kurban döneminde hayvan hareketleri hızlanıyor. Hem hayvan hastalıkları, hem de insan sağlığı açısından çok önemli bir durum bu. Bizler İstanbul'da belli noktalarda hayvan sevk kontrol noktaları oluşturduk. Burada 13'ünden önce kaçak gelen hayvanların, belgesi olmayan hayvanların geçişine izin vermiyoruz, pazarlara göndermiyoruz. Tuzla hayvan karantina bölgesine sevk ediyoruz. Kurban Hizmetleri Komisyonu'nun almış olduğu kararlar doğrultusunda, kurban satış ve kesim yerleri belli şartlara haiz olması lazım. Bunların kontrolleri komisyonca yapılıp, ondan sonra belli bir puan üzerinden şartları sağlıyorsa izinlendiriliyor, vatandaşlarımız kurbanlarını mutlaka izinli satış yerlerinde ehil insanlara kestirmeli.

TARIM CEBİMDE UYGULAMASI

Bu çok önemli. Bakanlığımızın 'Tarım cebimde' diye bir uygulaması var. Hayvanın yaşı, ırkı, cinsine oradan ulaşabiliyorlar. Bu hayvanlar geldikleri yerden sağlık kontrolünden geçiyor. Biz kontrollerimizi yapıyoruz. İstanbul'un Avrupa Yakası da ayrı bir özelliğe sahip Trakya Bölgesi'nde olduğu için. 2010 yılından itibaren şaptan ari bir bölge bu bölgemiz. Geçiş şartları belli, o şartları sağlayan hayvanların geçişine izin veriyoruz. Emniyet, jandarma ve zabıta ile kontrolleri sürdürüyoruz. İzinli yerlerden almaları ve izinli yerlerde kestirmeleri lazım. Vatandaşlarımız bu noktada küpe numaralarını uygulamaya girdikleri takdirde hayvanla ilgili bütün bilgilere ulaşabileceklerdir" dedi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin