Kurbanlık boğa kaçtı, gazeteciler peşinden koştu

Kurban Bayramı'nın vazgeçilmezlerinden kaçan kurbanlık vakalarının bir yenisi de Bursa’da yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Kurbanlık boğa kaçtı, gazeteciler peşinden koştu

Sabahın erken saatlerinde kamyonetten indirildiği sırada ipini koparan boğa, sahibine ve polislere zor anlar yaşattı. Satıcıyı, polis ekiplerini ve gazetecileri uzun süre peşinden koşturan boş arsada sıkıştırıldı. İki tane bayıltıcı iğne isabet etmesine rağmen kaçmayı sürdüren boğa, ancak yorulunca yakalanabildi. 



Osmangazi ilçesinde kurban satıcısı Mustafa Bayındır, 3 bin 600 liraya sattığı kurbanlık boğayı saat 07.00 sularında kamyonetten indirmek istedi. Bu esnada boğa, kaçtı. Bayındır ve arkadaşlarının peşinden koştuğu boğa bir süre Bursa – İstanbul - Ankara çevre yolunda gezindi. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin engellemesiyle anayoldan çıkan boğa, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin arkasındaki boşluk alana geçti. Eline sopa alan Mustafa Bayındır ve arkadaşları boğaya yaklaşmakta zorluk yaşarken imdada Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekibi yetişti.



Uzman ekibin ilk bayıltıcı iğne atma girişimi başarısız oldu. Ardından peş peşe gerçekleşen atışlarla boğanın vücuduna iki tane uyuşturucu iğne isabet etti. Buna rağmen gücünden bir şey kaybetmediği gözlenen boğa kaçmayı sürdürdü. Polis ekipleri ve gazeteciler de kaçan boğanın peşinden koşturdu. Polis aracıyla kamyonet arasına sıkıştırılan boğa yine kaçmayı başardı. Yaşanılan kovalamaca sonrası güçsüz kalan boğa Mustafa Bayındır tarafından yakalandı. Güçsüz kaldığı için kamyonete binmek istemeyen boğa, Bayındır ve çevredekilere zorluk yaşattı. El yordamıyla boğa kamyonete bindirilebildi.



Boğanın yakalanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Bayındır, "İndirirken kaçırdık. 3 bin 600 liraya satmıştık. Kanalboyu Soğanlı pazarından aşağıya indirirken kaçtı. Hayvanın sahibine de sürpriz olacak" dedi. (Cihan)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin