Kurban Bayramı'nda köprüler ve otoyollar ücretsiz mi. 2023 bayramda köprüler ve otoyol geçişleri bedava mı olacak? İşte Kurban Bayramı'nda ücretsiz olacak köprü ve otoyollar

Kurban Bayramı tatilinin bu sene 9 güne çıkarılmasıyla tatil hazırlıkları başladı. Kurban Bayramı'nda akraba ziyareti yapacaklar veya seyahat edecekler, 'Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz mi?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Devletin işlettiği köprü ve otoyolların ücretsiz olmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte bayramda ücretsiz olacak olan köprü ve otoyollar.

Google Haberlere Abone ol
Kurban Bayramı'nda köprüler ve otoyollar ücretsiz mi. 2023 bayramda köprüler ve otoyol geçişleri bedava mı olacak? İşte Kurban Bayramı'nda ücretsiz olacak köprü ve otoyollar

Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyolları kullanacaklar hangi köprü ve otoyolların bedava olduğunu araştırıyor.

Bayramlarda ve özel günlerde genellikle toplu taşımalar, köprüler veya otoyollar ücretsiz oluyor. 

Kurban Bayramı'nda da ücretsiz olan köprü ve otoyollar paylaşıldı. İşte Kurban Bayramı'nda ücretsiz olacak köprü ve otoyollar.

KURBAN BAYRAMINDA HANGİ KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ?

Kurban Bayramı'nın 9 günlük tatil süreci 24 Haziran 2023 Cumartesi itibarıyla başladı ve 3 Temmuz 2023 Pazartesi günü sona erecek. Bu tarih kapsamında otoyollar ve köprüler ücretsiz olacak.

Kurban Bayramı tatili nedeniyle 24 Haziran Cumartesi günü saat 00.00'dan, 3 Temmuz Pazartesi saat 07.00'ye kadar yap-işlet-devret projeleri hariç olmak üzere Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü kullanımları ücretsiz olacak.

- 15 Temmuz Şehitler Köprüsü

- Fatih Sultan Mehmet Köprüsü

- Avrupa Otoyolu (Mahmutbey - Edirne Kesimi)

 Anadolu Otoyolu (Çamlıca İstasyonu - Akıncı Kesimi)

- Gebze - Orhangazi - İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil)

- İzmir - Çeşme Otoyolu

 - Anadolu Otoyolu (Çamlıca İstasyonu - Akıncı Kesimi)

- Gebze - Orhangazi - İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil)

- İzmir - Çeşme Otoyolu

- Yavuz Sultan Selim Köprüsü (3. Köprü)

- Kuzey Marmara Otoyolu

- Avrasya Tüneli

- Osmangazi Köprüsü

- Menemen Aliağa Çandarlı Otoyolu

- Ankara- Niğde Otoyolu. 

KURBAN BAYRAMI'NDA METRO, METROBÜS VE MARMARAY ÜCRETSİZ Mİ?

Kurban Bayramı'nı kapsayan 28 Haziran Çarşamba günü saat 00.00'dan başlayarak 1 Temmuz Cumartesi günü saat 24.00'e kadar Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri ile belediyeler ve bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacak. Kurban Bayramı'nda Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu seferleri bedava olarak çalışacak.

Kurban Bayramı tatili nedeniyle 28 Haziran Çarşamba saat 00.00'dan 1 Temmuz Cumartesi gününe kadar Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu seferleri ücretsiz olacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre; Kurban Bayramı tatili nedeniyle 24 Haziran Cumartesi günü saat 00.00'dan, 3 Temmuz Pazartesi saat 07.00'ye kadar yap-işlet-devlet projeleri hariç olmak üzere Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü kullanımları ücretsiz olacak.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin