Kurban Bayramı denetimleri sıkılaşıyor! Bakan Soylu açıkladı: Yarın başlıyoruz, 210 bin personel görev yapacak

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nda Kurban Bayramında uygulanacak trafik tedbirlerine yönelik açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 81 ilin trafik birim amirleri ile konferans görüşme yaptı. Soylu bayram sürecince 210 binden fazla personelin görev yapacağını vurguladı.

Google Haberlere Abone ol
Kurban Bayramı denetimleri sıkılaşıyor! Bakan Soylu açıkladı: Yarın başlıyoruz, 210 bin personel görev yapacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında Kurban Bayramında uygulanacak trafik tedbirlerine yönelik 81 il trafik birim amirleri ile video konferans toplantısı gerçekleştirdi.

Bakan Soylu, denetim sayılarının arttıkça can kaybının azaldığına vurgu yaptı. Bakan Soylu, hiç kimsenin denetimden endişe etmemesi gerektiğini belirterek, "Denetim arttırdıkça can kayıpları azalmaktadır. Bu yüzden milletimize bir kez daha bir şey ifade etmek istiyorum; sizin huzurlu, selametli bir şekilde bayrama gidip dönmenizi arzu ediyoruz. Siz bayramınızı huzurlu bir şekilde yakınlarınızla, sevdiklerinizle dinlenerek, sılayı rahim yaparak geçirdiğinizde arkadaşlarımız yollardalar, sizin tedbiriniz, sizin güvenliğiniz, sizin huzurunuz, sizin selametiniz için. Yollarda size rehberlik eden her arkadaşımızın bayram tatilinden feragat ettiği, sizin için yollarda olduğunu bir kez daha hatırlamanızı istirham ediyorum. Bu yüzden bu Kurban Bayramı'nda trafikte yoğun bir denetim planlıyoruz. 7 Temmuz'da başlatacağımız trafik denetimleri 18 Temmuz'a kadar olmak üzere 11 gün boyunca kesintisiz devam edecek" diye konuştu.

'BAYRAMDA 210 BİN 352 PERSONEL GÖREV ALACAK'

Bakan Soylu, bakan yardımcısı, vali, emniyet genel müdürü gibi üst düzey yetkililerin de denetim çalışmalarını takip edeceğini belirterek "Bu denetimler sadece cezai denetimler değil, aynı zamanda rehberliğe ve yol göstericiliğe yönelik denetimler olacaktır. Emniyet ve jandarmanın sorumluluk bölgesine bayram boyunca toplam 114 bin 960 ekip veya tim, 210 bin 352 personel görev alacaktır. Bayram tatili süresince emniyet ve jandarma trafik personeline trafiğin tanzimi ve denetimi dışında görev verilmeyecektir. Buna ek olarak genel hizmet asayiş trafik denetim ekiplerine bu bayrama mahsusen takviye yapılacaktır. Trafik ekiplerimizin özellikle kazaların yoğun olduğu güzergahlarda görünür olmaları sağlanacaktır. Özellikle kazaların yoğun olduğunu belirlediğimiz ilk 20 güzergahtaki tedbirlerin üst seviyeye çıkarılması, denetimlerin yüz yüze yapılarak özellikle sürücülerin araç dışına davet edilmesi, bu sayede dikkat dağınıklığının önüne geçilmesi, uykusuz ve yorgun sürücünün dinlenmeye yönlendirilmesi, olası tehlikelerin önlenmesi gibi önlemlerle inşallah bu bayram da trafik denetimlerimize önemli bir farkındalık ortaya konulacaktır" ifadeleri kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin