Kurak ve karsız geçen kış mevsiminden Uludağ da nasibini aldı. Bazı işletmeler personelini hiç çağırmadı. Çok sayıda insan işsiz kaldı

Kurak ve karsız geçen kış mevsimi Bursa’daki Uludağ’da istihdamı da olumsuz etkiliyor. Kayak tesislerinde çalışanlar neredeyse hiç çağrılmazken otellerin bir bölümü üçte bir personelle hizmet veriyor.

Google Haberlere Abone ol
Kurak ve karsız geçen kış mevsiminden Uludağ da nasibini aldı. Bazı işletmeler personelini hiç çağırmadı. Çok sayıda insan işsiz kaldı

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ en kötü kışını yaşıyor. Hemen her yıl beyaz örtüsüyle tatilcileri ağırlayan Uludağ'da, 15 Aralık'ta açılması planlanan kayak sezonu kar yağışı olmadığı için açılamadı.

ekonomim.com'un haberine gçre geçmişte yer bulmanın imkansız olduğu yılbaşını yüzde 50 doluluk oranıyla geçiren Uludağ’daki oteller, yarıyıl tatilini de sönük geçiriyor.

Bölge otelleri, tatilin ilk haftasına ortalama yüzde 40'lık doluluk oranıyla girdi.

Doluluk oranının bu kadar düşük seyretmesi bölge istihdamını da olumsuz etkiliyor. Turizmciler, özellikle kayak tesislerinde çalışanların neredeyse hiç çağrılmadığını, bir kısmının ise ücretsiz izne gönderildiğini belirtiyorlar.

Otellerin bir bölümü normal sezonun 3'te biri personelle hizmet veriyor. İlerleyen günlerde kayak için yeterli yağışın gelmesi durumunda yarıyıl tatilinin ikinci haftasında doluluk oranının yükselmesi bekleniyor.

'Kapılarını hiç açmamış oteller var'

Uludağ’da böyle bir havayı daha önce görmediğini belirten Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) Eski Başkanı ve Uludağ Beceren Otel’in sahibi Mehmet Haluk Beceren, “Normal bir yarıyıl tatilinde Uludağ’daki 6 bin yatak kapasitesinin yanında Bursa’daki oteller de dolardı. Tatil döneminde 7-8 bine yakın da günübirlik turist gelirdi. Günlük 15-20 bin kayakçı olurdu, şu anda yok. Kar yağışı geç de olsa geldi ama kar yüksekliğinin kayak için 33 cm olması gerekli. Bölgedeki az sayıdaki müşteri de karda yürüyor” dedi.

Halen kapılarını hiç açmayan otellerin olduğunu anlatan Beceren, “Bazı tesisler personelini kademeli olarak ücretsiz izne gönderiyor. Mesela kayak odası, telesiyej personellerini çağırmayan oteller var. En kötü senaryo, otelleri kapatıp gideceğiz. Şu an sezonumuzun ana gelir dönemi. Böyle giderse ancak personel giderlerimizi karşılayabiliriz” diye konuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin