Kur Korumalı Mevduatta parası olana kötü haber. Faizler rekor yükseldi. Ekonomist Emre Alkin açıkladı. KKM'den vade sonunda kopuşlar olacaktır

Merkez Bankası ağustos ayında rekor faiz artırımı kararı aldı ve faizler 750 baz puan artırılarak yüzde 25 seviyesine çıkarıldı. Bu kararın ardından dolar ve altın fiyatları hızla düşerken Ekonomist Emre Alkin'dan Kur Korumalı Mevduat açıklaması geldi. 

Google Haberlere Abone ol
Kur Korumalı Mevduatta parası olana kötü haber. Faizler rekor yükseldi. Ekonomist Emre Alkin açıkladı. KKM'den vade sonunda kopuşlar olacaktır

Merkez Bankası ağustos ayı faiz artırımı kararının ardından dolar ve altın piyasasında fiyatlar hızla geriledi.

Emre Alkin da dahil olmak üzere birçok ekonomist Merkez Bankası'nın bu kararını doğru buldu.

Doların düşmesiyle gözler Kur Korumalı Mevduata çevrildi. Ünü Ekonomist Emre Alkin "KKM'den vade sonunda kopuşlar olacaktır" açıklamasını yaptı. İşte ayrıntılar.

"KKM'DE YARIN DÖVİZİNİ BOZDURACAKLAR İÇİN BELKİ DE İYİ BİR HABER DEĞİL"

YouTube hesabından açıklama yapan Ekonomist Emre Alkin Merkez Bankası'nın iyi bir karar aldığını belirterek, "Bakıyorum döviz kurlarına bir yanda düne göre epey bir gerileme var. KKM'de yarın dövizini bozduracaklar için belki de iyi bir haber değil. 'Ne güzel kazanç vardı' vs. diyordunuz."

Ülkede ekonomik sorunların devam ettiğini belirten Emre Alkin şöyle devam etti: "Kur korumalı mevduata düşük faiz verince bankalar ve dövizin de düştüğünü görünce herkes şunu diyecek, 'Demek ki kur korumalı mevduatta hayat kalmadı. O yüzden biz bunları yaparken vadesi geldiğinde birazcık şuan yükselmekte olan Türk Lirası faizlerden yararlansak iyi olur.' beklenti bu. Acaba böyle olacak mı?"

"KKM'DEN VADE SONU KOPUŞLAR OLACAKTIR TA Kİ..."

"Bir kırlangıçta bahar gelmez" diye devam eden Emre Alkin doğru bir karar verildiğini ancak işlerin hemen düzelmeyeceğini kaydetti ve bundan sonra faiz artışlarının bu şekilde devam edip etmeyeceğinin önemli olduğunu ekledi. 

Politika faizlerinin neredeyse bazı bankaların mevduat faizini geçmiş durumda olduğunu söyleyen Alkin şöyle devam etti: "Dolayısıyla bankalar şimdi bu yeni duruma kendilerini adapte etmek isteyecekler. TL mevduat faizleri şimdi asıl yükselecek. Eğer yüzde 20 olsaydı politika faizi yükselmeyecekti. Ama 25 oldu bir anda ve bazı bankaların mevduat faizini geçti. O zaman bankacılar yüksek mevduat faizi teklif etmeye başlayacaklar. Bir mevduat faizi yarışı olmaz ama herkes beraber hareket ederek faizleri yukarı çekecekler gibi gözüküyor. Ve Kur Korumalı Mevduatta eğer ki döviz olduğu yerde kalmaya veya geri çekilmeye devam eder ise o zaman KKM'den de vade sonunda kopuşlar olacaktır ve Türk Lirası mevduata dönüşler olacaktır ta ki döviz kurları tekrar hızlanıp yükselene kadar."

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin