Kur Korumalı Mevduat ile ilgili bomba açıklama. İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran konuştu: KKM'yi müşterilerimize önermeye devam edeceğiz. Bunun sonucu ceza ödemekse banka olarak ceza öderiz

Merkez Bankası hafta sonu Kur Korumalı Mevduata dönüşüm hedefi uygulamasına son verildiğini açıklamıştı. Peki bankalar bununla ilgili ne yapacak? İş Bankası'ndan dikkat çeken bir haber geldi. İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Kur Korumalı Mevduat'ın bugün için hala en cazip ürün olduğunu belirterek müşterilerine KKM önermeye devam edeceklerini söyledi ve çok önemli açıklamalar yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Kur Korumalı Mevduat ile ilgili bomba açıklama. İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran konuştu: KKM'yi müşterilerimize önermeye devam edeceğiz. Bunun sonucu ceza ödemekse banka olarak ceza öderiz

Bloomberg HT'ye konuk olan İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran Kur Korumalı Mevduat'ın bugün için hala en cazip ürün olduğunu, müşterilerine KKM önermeye devam edeceklerini söyledi. Aran TCMB'nin aldığı son kararlarla kur yükünü bankalarla paylaşmak istediğini belirtti.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran Kur Korumalı Mevduat'ın bugün hala en cazip ürün olduğunu söyledi. Bloomberg HT'ye değerlendirmelerde bulunan Aran şunları söyledi; "Alınan son kararlara rağmen Kur Korumalı mevduat ürünü bugün için hala en cazip üründür. Bugüne dek müşterilere ne kadar bunu inanarak anlatsak da 'yabancı para mevduatta kalacağım' diyenlerin hala ciddi birikimi var. Hala mevduatın yüzde 43'ü yabancı parada tutuluyor. Biz İş Bankası olarak KKM'deki müşterilerimize TL mevduata dönmeleri telkininde bulunmayacağız. Biz sadece ürünün avantajlarını anlatmakla mükellefiz.

Bize verilen hedefler doğrultusunda onları ikna etmemiz mümkün değil. Dövizinden dönerek KKM'ye geçenlere 'vadeli TL hesabına geç' diye bir telkinimiz olmayacak. Hedefler olması da önemli değil. Ekonominin çarklarının doğru işlemesi önemli. Yanlış bir şey yapmayız, ekonomi için gerekli olan aksiyonları alırız, bunun sonucu ceza ödemekse banka olarak ceza öderiz ama müşterimize bunu yansıtmayız. O nedenle müşterime KKM önerdiysem orada devam etmesini yine önereceğim" ifadesini kullandı.

TCMB'nin aldığı son kararlarla kur yükünü bankalarla paylaşmak istediğini belirten Aran son alınan kararların etkisinin Pazartesi gününden sonra görüleceğini belirtti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin