Kupa yine İspanya'ya gitti! Sevilla, UEFA Avrupa Ligi'nde zafere ulaştı!

UEFA Avrupa Ligi finalinde Sevilla, normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten maçta Roma'yı penaltılar sonucunda 4-1 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

Google Haberlere Abone ol
Kupa yine İspanya'ya gitti! Sevilla, UEFA Avrupa Ligi'nde zafere ulaştı!

UEFA Avrupa Ligi finalinde Sevilla, normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten maçta Roma'yı penaltılar sonucunda 4-1 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

UEFA Avrupa Ligi finalinde Sevilla ile Roma, Budapeşte'de karşı karşıya geldi. Nefes kesen mücadelenin normal süresi Dybala ve Mancini'(KK)nin attığı gollerle 1-1 sona erdi.

Oynanan iki uzatma devresinde de gol sesi çıkmayınca UEFA Avrupa Ligi'nin kazananı penaltılar belirledi. Sevilla, Roma'yı penaltılar sonucunda mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi kupasını 7. kez müzesine götürmeyi başardı.

Sevilla'da Ocampos, Lamela, Rakitic ve Montiel penaltı vuruşlarını gole çevirdi. Roma'da sadece Cristante penaltıdan yararlanabilirken; Mancini ve Ibanez penaltı vuruşunu gole çeviremedi.

7. KEZ KUPANIN SAHİBİ

İspanyol teknik direktör Jose Luis Mendilibar yönetimindeki Sevilla, en başarılı takım unvanını elinde bulundurduğu turnuvada çıktığı 7. finalden de kupayla ayrıldı.

Daha önce 2006, 2007, 2014, 2015, 2016 ve 2020 yıllarında mutlu sona ulaşan Sevilla, bu sene ise Roma engelini geçerek kupaya uzandı.

MOURINHO FİNALDE İLK KEZ KAYBETTİ

Jose Mourinho, UEFA organizasyonlarında çıktığı 6. finalde ilk yenilgisini yaşadı.

Daha önce 2 UEFA Avrupa Ligi, 2 UEFA Şampiyonlar Ligi ve bir UEFA Avrupa Konferans Ligi olmak üzere çıktığı 5 finali de kazanan Mourinho, bu kez Avrupa Ligi finalinde Sevilla engeline takıldı.

Porto ile 2002-2003 ve Manchester United ile 2016-2017 sezonunda UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu gören Mourinho, 2003-2004 sezonunda Porto, 2009-2010 sezonunda ise Inter ile UEFA Şampiyonlar Ligi zaferine ulaştı.

Tecrübeli teknik adam, Roma ile 2021-2022 sezonunda da UEFA Avrupa Konferans Ligi'ni kazandı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' UEFA Avrupa Ligi'ndeki dev final başladı.

11' Maçtaki ilk tehlikeyi Roma yarattı. Zeki Çelik'in çevirdiği ortaya Spinazzola gelişine vurdu. Bono gole izin vermedi.

32' Gudelj ile Abraham arasında yaşanan pozisyon sonrası Roma penaltı bekledi. VAR incelemesinin ardından karşılaşma devam etti.

35' UEFA Avrupa Ligi finalinde gol perdesini Roma açtı. Savunma arkasına hareketlenen Dybala çok düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve Roma'yı 1-0 öne geçirdi.

43' Rakitic'in ortasında bomboş kalan Fernando'nun kafa vuruşu üstten auta gitti.

45+6' Sevilla direğe takıldı! Rakitic'in uzak mesafeden füzesinde top direkten oyun alanına döndü!

45' UEFA Avrupa Ligi finalinde Roma, Sevilla karşısında ilk yarıyı Dybala'nın golüyle 1-0 önde tamamladı.

46' İkinci yarı başladı.

55' Sevilla beraberliği yakaladı! Navas'ın ortasında ters bir vuruş yapan Mancini kendi ağlarını havalandırdı ve skor 1-1'e geldi.

67' Ceza sahasında müthiş karambol! Roma'nın kullandığı serbest vuruşta Abraham'ın vuruşu Bono'dan döndü. Pozisyonun devamında Ibanez topu önünde buldu ancak vuruşu çerçeveyi bulmadı.

76' Sevilla'nın kazandığı penaltı VAR kontrolü sonrasında iptal oldu.

90' Mücadelenin normal süresi 1-1'lik eşitlikle tamamlandı. Dev finalde uzatmalar oynanacak.

91' Uzatmalarda ilk devre başladı.

105' İlk uzatma devresi sona erdi.

106' İkinci uzatma devresi başladı.

120' Kupanın sahibini penaltılar belirleyecek.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin