Kumaş yüklü TIR cayır cayır yandı. Dumandan göz gözü görmedi

Sarıyer Kuzey Marmara Otoyolu Kilyos mevkiinde sereden kumaş yüklü TIR cayır cayır yandı. Yangını fark eden şoför çekiciyi dorseden ayırarak kurtardı, dorse ise yanarak kül oldu. İşte ayrıntılar...

Google Haberlere Abone ol
Kumaş yüklü TIR cayır cayır yandı. Dumandan göz gözü görmedi

Kuzey Marmara Otoyolu Kilyos mevkii Edirne istikametinde saat 07.30 sıralarında seyir halindeki kumaş yüklü TIR'da yangın meydana geldi. Söylenenlere göre şoför Hasan Çakar, Çek Cumhuriyeti plakalı TIR ile Bursa'dan yüklediği kumaşları Hollanda'ya götürmek için yola çıktı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü geçtiğinde TIR'ın dorse balatalarından duman yükselmeye başladı. Yangını fark eden Çakar TIR'ı kenara çekti ve bu esnada dorse kısmı alev aldı. Hızla çekiciyi dorseden ayıran şoför çekiciyi yanmaktan son anda kurtardı, dorse ise cayır cayır yandı.

Olay yerine ihbar üzerine itfaiye ve jandarma ekipleri gönderildi. İtfaiye ekipleri yanan TIR'ı söndürmeye çalışırken jandarma da başka kazaların önüne geçebilmek için güvenlik önlemi aldı.

DUMANLAR OTOYOLU KAPLADI

Yangında yükselen dumanlar rüzgarın da etkisiyle Kuzey Marmara Otoyolu'nu kapladı. Görüş açısının düşmesi üzerine trafik akışı iki şeritten kontrollü olarak sağlandı. Edirne istikametinde trafik yoğunluğu yaşanırken yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından TIR söndürüldü, trafik akışı ise normale döndü.

Kumaş yüklü TIR cayır cayır yandı. Dumandan göz gözü görmedi

TIR ŞOFÖRÜ OLAYI ANLATTI

TIR'ın şoförü Hasan Çakar  "Aracı Bursa'dan kumaş yükledim. Yolda ilerliyordum balata ısındı sonra kumaşa temas etti. Kumaşa temas edince hızlı bir şekilde yanmaya başladı. Yangın tüpümle ilk alevlere müdahale ettim ama fayda etmedi. Bize bazı durumlarda çekiciyi çıkarmamamızı söylüyorlar, aradım firmamı çekicinin iki deposu da ağzına kadar yakıt doluydu, çıkar dediler. Ben de, TIR yanarken kendi hayatımı tehlikeye attım, dorsenin ayaklarını indirdim çekiciyi aldım kurtardım. Kurtarmasam patlayabilirdi" ifadelerini kullandı. 

Kumaş yüklü TIR cayır cayır yandı. Dumandan göz gözü görmedi - Resim : 2

Kaynak: DHA
Etiketler Sarıyer kumaş tır
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin