Kültür sanat haberlerinin yeni adresi 'sanatFilan.com' açıldı!

Deneyimli gazetecilerin oluşturduğu "sanatFilan.com" isimli kültür sanat portalı yayın hayatına başladı.

Google Haberlere Abone ol
Kültür sanat haberlerinin yeni adresi 'sanatFilan.com' açıldı!

Uzun yıllar yazılı basından, televizyon kanallarından, festivallerden, sinema setlerinden, konserlerden, kazılardan ve gezilerden biriktirdikleri deneyimlerini ortaya koyan gazeteci Mehtap Doğan, Bahar Öztop Boranalp ve Halil İbrahim Yılmaz "sanatFilan.com" isimli bir portal kurdu.



Hem Batı hem de Doğu kültürlerinde hafızayı, bilgeliği, uzun yaşamı simgeleyen fili logolarına taşıyan ekip, siteyi hazırlarken dokunarak, görerek, duyarak iletişim kuran, insanlara başarı getirdiğine inanılan, sosyal yapıları güçlü ve anaerkil fillerden ilham aldı.



sanatFilan, ‘yeraltında” olanları ortaya çıkarmayı, ana akım medyada yer bulamayanlara yeni bir mecra, sesini duyuramayanlara alternatif bir alan açmayı, müzikten, sinemadan, edebiyattan, resimden, heykelden, fotoğraftan haber verirken, kadınlar, LGBTİ’ler, engelliler, azınlıklar, göçmenler, çevre gibi toplumsal konularla ilgili duyarlılığı artırmayı hedefliyor.



Sitede, sesini duyurmak isteyenlere özel bölümler bulunuyor. Bunlardan birincisi; "Duyur Sesini": Amatör ruhla hazırlanmış kliplere, tanıtım filmlerine, fragmanlara, set arkası görüntülerine, röportajlara, eğlenceli videolara, tanıklıklara yer verilen bu bölümün yanı sıra, sitenin ruhuna uygun olmak kaydıyla, eli kalem tutan herkesin yazabileceği yazarlar, tanınmış isimlere yöneltilen 5 soruluk KaraKutu, bülten ve çeviri haberlerinin bulunduğu 5N1K, özel röportajlardan oluşan söyleşiler bölümü yer alıyor. Sitede dikkat çeken bir başka çalışma da; "2014 Almanağ"ı. Sadece sanat değil göçmen, LGBTİ, kadın haberlerinden oluşan almanak ay ay incelenebiliyor.



Ağırlıklı olarak özel ve çeviri haberlerin yayınlandığı, oku-paylaş mantığında tasarlanan sanatFilan'ın Genel Yayın Yönetmeni Mehtap Doğan, yaklaşık 20 yıldır gazetecilik, 5 yıldır da basın danışmanlığı yapıyor. Bugüne kadar çeşitli festivallerin danışma kurulunda yer alan, atölyelerde koordinatörlük yapan ve 10'u aşkın filmin yapım ekibinde bulunan Doğan'ın Bir Hayalin Provası: Drama Çiftliği isimli bir de filmi bulunuyor.



Örgütlü olarak feminist mücadele veren Doğan siteyi kuruş amaçlarını şöyle açıklıyor:



Müziği, sinemayı, tiyatroyu, edebiyatı, gezmeyi, eğlenmeyi yeni şeyler keşfetmeyi ve birbirini seven bir ekibiz. Melodileri ayırt eden, resim çizen, boyayan, problem çözen filler yaşı, cinsiyeti fark etmeden birbirlerine hortumlarını dolayarak selamlaşırlar ve çeşitli sesler çıkartarak haberleşirler. İşte biz de bizim gibi yaşayan, düşünen, hisseden insanlarla bu kanaldan haberleşelim, hayatla ilgili derdi olan herkese paylaşımlarımızla dokunalım istedik. Amatör ruhumuzu yitirmeden profesyonel bir iş yapmak derdindeyiz. Kültür sanatın yanı sıra cinsiyetçi olmayan bir dille kadın ve LGBTİ haberleri yapalım, ana akım medyada hakkıyla yer bulamayan engelliler, azınlıklar, göçmenler, çevre gibi konulara alan açalım istiyoruz. Daha şimdiden güzel bir ilgiyle karşılandık. Pınar Selek ile yaptığımız "Masalını kaybeden insan hayalini de kaybeder" röportajı ve Ceren Tuncer ile yaptığımız "Evlenmeden çocuk yapılamaz mı?" röportajı üç günde 4 bini aşkın kişi tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Bu ilginin katlanarak büyümesi için güzel içerikler üretmeye devam edeceğiz.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin