'Kullanıcıların büyük bölümü alan adlarını sosyal medya hesaplarına yönlendiriyor'

GoDaddy EMEA Bölge Başkan Yardımcısı Stefano Maruzzi'den önemli açıklamalar...

Google Haberlere Abone ol
'Kullanıcıların büyük bölümü alan adlarını sosyal medya hesaplarına yönlendiriyor'

Dünyanın en büyük küçük işletme odaklı teknoloji sağlayıcısı GoDaddy, Mayıs 2014’ten bu yana elde edilen verileri değerlendirerek son 18 ayda alan adlarını sosyal medya sitelerine yönlendiren müşterilerin sayısının yüzde 37 arttığını açıkladı. GoDaddy, bu artışı müşterilerin dijital kimliklerini kendilerinin yönetmek istemesine bağlıyor.



GoDaddy EMEA Bölge Başkan Yardımcısı Stefano Maruzzi, konuyla ilgili olarak, “İnsanların çevrimiçi dünyada kimlikleri üzerinde daha fazla kontrole sahip olmak istediği açıkça ortada. Sosyal medya profilleri kim oldukları yansıtıyor. Ancak aynı zamanda kendilerini temsil eden, kendilerine ait olan bir adrese de sahip olmak istiyorlar. Türkiye’deki müşteriler de böyle düşünüyor; platformlar arasında dolaşabilme esnekliğine sahip olmak ve bunların her biri için yeni bir web adresi almak mecburiyetinde kalmamayı tercih ediyorlar” dedi.



Bu değişimi fark eden tek şirket GoDaddy değil. .com alan adlarının kayıt otoritesi Verisign da yılın ilk çeyreğine oranla ikinci çeyrekte Facebook ve LinkedIn gibi sayfalara yönlendirilen alan adlarında yüzde 10’luk artış gördüklerini açıkladı.



GoDaddy, bu bulgular doğrultusunda insanların alan adlarını sosyal medya profillerine yönlendirmelerini kolaylaştırıyor. Yeni bir alan adı kaydı yapanlar, GoDaddy’nin sitesinde “Kişisel Alan Adları” sayfasını ziyaret ederek Facebook, LinkedIn, Twitter veya Tumblr’ı seçebiliyor. Ödeme kısmında sosyal medya hesaplarının adresini girmeleri yeterli; geriye kalan yönlendirme işlemi GoDaddy tarafından yapılıyor.



GoDaddy, halihazırda alan adı olan müşterilerinin de hızlı bir şekilde alan adını Facebook, Tumblr, Wix, Weebly, Squarespace, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Shopify, Etsy, Flickr, ve YouTube’un da aralarında bulunduğu 18 popüler web hizmetine yönlendirmelerini sağlıyor.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin