Kudüs'te kritik 3. cuma... İsrail güçleri Mescid-i Aksa'da Cuma Namazı kılmak isteyen gençlere yine izin vermedi! İsrail- Hamas çatışmasında 21. gün

İsrail-Hamas çatışmaları 21. gününde devam ediyor. Düzenlenen saldırılarda şimdiye dek bin 400 İsrailli, 7 bin 28 Filistinli hayatını kaybetti. Hamas'ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik kara harekatının yaklaştığını ve bunun da tehlikeli bir aşamaya sürüklendiğini söyledi. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Tel Aviv ve Yafa'ya füze saldırısı gerçekleştirdiğini açıkladı. Öte yandan bugün Kudüs'te kritik 3. cuma...

Google Haberlere Abone ol
Kudüs'te kritik 3. cuma... İsrail güçleri Mescid-i Aksa'da Cuma Namazı kılmak isteyen gençlere yine izin vermedi! İsrail- Hamas çatışmasında 21. gün
AA

17.44

 İsrail ordusu, Hamas'ın Gazze’deki hastaneleri "kalkan" olarak kullandığını ileri sürerek, Gazze’nin kuzeyindeki hastanelerin boşaltılmasını istedi.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, yaptığı basın toplantısında "Hamas, Şifa Hastanesi'ni terör altyapısına kalkan olarak kullanıyor. Hamas hastanelerden saldırı düzenliyor." iddiasında bulundu.

16.26

İsrail’in başkenti Tel Aviv’de bir apartmana ve bir parka roket saldırısı düzenlendi. Binaya roket isabet etmesi sonucu 3 kişi yaralandı.

16.00

İsrail Savunma Kuvvetleri İsrail Savunma Kuvvetleri, son 24 saatte Gazze Şeridi'ne 250'den fazla hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

14.41

Abluka altındaki Gazze Şeridi'nden Tel Aviv'e düzenlenen roket saldırısında 3 kişinin yaralandığı bildirildi.

14.32

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda 3 bin 38 çocuk öldürüldü.

14.10 

İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılmak isteyen Filistinli gençlere yönelik kısıtlamaları bu hafta da devam etti. Aksa'ya alınmayan Filistinli gençlerin bir çoğu, Mescid-i Aksa'yı karşıdan gören Ra's el-Amud Mahallesi'nde namazlarını kıldı. İsrail polisi bölgede yoğun güvenlik önlemleri aldı.

13.41

İsrail ve Filistin'deki çatışmaların 3'üncü haftasında İsrail güçleri Mescid-i Aksa'da Cuma namazı kılmak isteyen Filistinlilere gaz bombası ile müdahale etti.

12.32

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği: İsrail, Gazze nüfusunun tamamına uyguladığı 'toplu cezalandırmaya' derhal son vermeli. Toplu cezalandırma bir savaş suçudur.

11.53

BM Filistin İnsani İşler Koordinatörü Hastings: "İsrail (geriye yaklaşık 400 bin kişinin kaldığı) Gazze'nin kuzeyine insani yardım ulaştırılmasına açıkça karşı çıkıyor."

10.04

İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin, Nablus ve Kalkilya kentlerine çok sayıda askerle düzenlediği baskınlarda 4 Filistinli öldü, 12 Filistinli yaralandı.

08.39

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne kara güçlerince yeni bir "nokta operasyonu" düzenlendiğini bildirdi.

00.04

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana yoğun bombardıman altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde, 29 bin konutun tamamen yıkıldığı, en az 2 bin kişinin enkaz altında olduğu yönünde ihbar alındığı belirtildi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin