Küçükçekmece Adliyesi'nde çalışanlar da avukatlar da isyanda

İstanbul'da Yenibosna ve Sefaköy arasındaki yeni binasına taşınan Küçükçekmece Adliyesi'nde sorunlar bitmek bilmiyor. En büyük sorun olan ulaşım sorunu hala çözülememişken, avukatlar ve çalışanlar şimdi de bankamatik sorununa dikkat çekti. Hazırlık yapılmadan yeni binaya taşınmayla ilgili sorunlara hem çalışanlar hem de avukatlar isyan etti. Adliye çalışanların bir başka sorunu ise adliye içindeki asansör yoğunluğu ve katlar arasında merdivenlerin olmaması...

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Küçükçekmece Adliyesi'nde çalışanlar da avukatlar da isyanda

MEDYATAVA/ÖZEL

İstanbul'da yeni binasında hizmete başlayan Küçükçekmece Adliyesi'nde sorunlar bitmek bilmiyor.

İstanbul'deki Küçükçekmece Adliyesi, İstanbul'un farklı bölgelerinde dağınık bir şekilde bulunuyordu. 

Ekim ayından itibaren ise bu adliyeler Sefeköy'deki yeni binada toplandı, diğer bütün adliyeler de artık burada hizmet vermeye başladı.

Ancak plansız ve hızlı bir şekilde gerçekleşen bu taşınmalar beraberinde sorunlar da getirmeye başladı.

Medyatava da bu sorunları dile getirmiş ve bununla ilgili bir haber yapmıştı. Küçükçekmece Adliyesi'nin en büyük sorunlarından biri ulaşımdı. Yenibosna ile Sefeköy arasında konumlanan adliyeye ulaşım sorununun olması hem çalışanları hem de avukatları isyan ettirmişti.

Yakınlarında otobüs durağı, ana yol üzerinde olmasına rağmen metrobüs durağının olmaması, taksi ve minibüslerin yokluğu gibi sorunlar yüzünden avukatlar ve çalışanlar bu sorunun bir an önce giderilmesini istemiş, hatta bunun için metrobüs durağının adliye önüne açılmasını istemişti.

Bankamatik-merdiven-tuvalet sorunu

Adliye çalışanlarının ve avukatların isyanı bunlarla da sınırlı kalmadı. Yeni binaya taşınmanın bir faydasını görmeyen çalışanlar ve avukatlar, adliye içinde bankamatik makinelerinin olmamasına isyan etti.

Hem çalışanlar hem de avukatlar bu konuda bir an önce çözüm bulunmasını istedi. Özellikle avukatların harç yatırma işleminde nakit paranın geçerli olması, hazırlıksız gelen avukatları da zor duruma soktu. Adliye ve adliye çevresinde yakın ATM'lerin olmaması çalışanlar açısından da sorun oldu. Talepleri bir öna önce adliye içine bankamatiklerin yerleştirilmesi...

Öte yandan söz konusu adliye binasının özelilkle otel ve hastane mimarisine uygun yapılmasından dolayı, bina içinde katlar arasında geçiş için asansör kullanımı şart. Adliye içinden yangın merdivenleri haricinde katlara çıkmak ve katlar arasında geçiş yapmak için merdiven bulunmuyor. Bu konuda fazlasıyla karmaşa yaşanmasından şikayet eden çalışanlar, hem ziyaretçiler, hem avukatların asansördeki yoğunluktan dolayı yangın merdivenlerini kullanmak zorunda kalıdıklarını açıkladı. 

Bir diğer sorun da tuvalet yetersizliği... Daha önceki adliyelerde adliye çalışanları için özel lavabolar, tuvaletler bulunuyordu. Ancak yeni binada çalışanlar ve adliyeye gelenler ortak tuvaletleri kullanıyor ve bu da inanılmaz yoğunluk oluşturuyor. Çalışanlar bu konuda da bir düzenleme yapılması talebinde bulunuyor.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin