Küçük Prens George vaftiz edildi!

Prens William ile eşi Kate’in üç aylık oğlu vaftiz edildi.

Google Haberlere Abone ol
Küçük Prens George vaftiz edildi!

İngiltere kraliyet tahtının geçen temmuz ayında dünyaya gelen üçüncü sıradaki varisi Cambridge Prensi George, başkent Londra'daki St James's sarayının kraliyet şapelinde düzenlenen özel törenle vaftiz edildi.



Tören, Anglikan Kilisesi'nin lideri Canterbury Başpiskoposu Justin Welby yönetiminde gerçekleşti. Doğumuna gösterilen yoğun ilginin ardından, vaftizin daha sade bir törenle gerçekleşmesini isteyen William ve Kate'e rağmen, kraliyet ailesi hayranları, meraklılar ve turistler, törenin düzenlendiği sarayın çevresinde toplandılar.



23 yaşındaki ABD vatandaşı Jess, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa turu yaptığını ve İngiltere ziyareti sırasında böylesine özel bir günde ülkede bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Fransa'dan ailesiyle Londra'ya tatile gelen Chloe ise "Özellikle bugün için planladığımız bir gezi değildi ancak çok tatlı bir rastlantı, çocuklarımız için güzel bir tatil anısı oldu" dedi.



Kraliyet mensupları şapele arka kapıdan girmeyi tercih ederken, davetlilerin bazıları The Mall caddesindeki girişi tercih etti. Medyanın erişimi sınırlanan, özel törene katılan 22 davetli arasında İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ve eşi Edinburgh Dükü Phillip, Galler Prensi Charles ve eşi Camilla, bebeğin amcası Prens Harry ve Kate'in ailesi katıldı.



Geleneksel olarak vaftiz törenleri kraliçenin konutu olan Buckhingham Sarayı'nda yapılırken, Cambridge Dükü William ve Düşesi Kate, St James's sarayının şapelini tercih ettiler. Törenin yapıldığı şapelin, 1997 yılında William'ın annesi Prenses Diana'nın naaşının bekletildiği yer olması dikkati çekti. Şapelde en son vaftiz edilen kraliyet bebeği ise Prens William'ın kuzeni Prenses Beatrice idi.



Prens George'un vaftiz elbisesi



Yaklaşık 35 dakika süren törende Prens George, Kraliçe Victoria'nın en büyük kızı için 1841 yılında hazırlanan dantel ve satenden yapılmış vaftiz elbisesinin yeni dikilmiş versiyonunu giydi. Krem rengi ve dantel figürler kullanılan elbise, Kraliçe 2. Elizabeth'in özel terzisi Angela Kelly tarafından dikildi. 



Cambridge Düşesi Kate ise oğlunun vaftiz elbisesi ile aynı renkte olan, 2010 yılında hayatını kaybeden ünlü İngiliz tasarımcı Alexander McQueen imzalı sade bir elbise seçerken, Kraliçe mavi bir palto ve aynı renkte bir şapka giydi.



Bebeğin vaftiz anne ve babası kimler?



İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in torunu Prens William ile Cambridge düşesi eşi Kate'in üç aylık oğlu Prens George'un vaftiz anne ve babasının merakla beklenen isimleri ise gün içinde açıklandı.



Kraliyet ailesinin üyeleri ve dostlarından oluşan listede Prens William'ın kuzeni Zara Tindall, çocukluk arkadaşı William van Cutsem, Düşesin okuldan arkadaşı Emilia Jardine-Paterson, kraliyet çiftinin üniversiteden arkadaşı Oliver Baker, William'ın annesi Prenses Diana'nın yakın arkadaşı Julia Samuel, Westminster Dükü'nün oğlu Earl Grosvenor ve çiftin eski özel kalemi Jamie Lowther-Pinkerton yer aldı.



Vaftiz töreni için hatıra para



Prens George'un vaftiz töreni için hatıra paralar basıldı. Törenin sonunda ise Kraliçe 2. Elizabeth, tahtın varisleri Prens Charles, Prens William ve Prens George ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Son olarak Kraliçe Victoria 1894 yılında kendinden sonraki tahtın üç varisiyle fotoğraflanmıştı. Fotoğrafın yarın sabah kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.



Kraliyet bebeği, 22 Temmuz'da dünyaya gelmiş ve bebeğe "George Alexander Louis" ismi verilmişti. AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin