Küçük çocuğa cinsel istismar rezaleti. Siirt’te küçük çocuğa 65 ve 35 yaşındaki iki akrabası tecavüz etti iddiası... Savcı 'bilgi yok' diyerek kovuşturmaya yer yok kararı verdi

Türkiye İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki çocuğunu evlendirmesi ve sistematik şekilde küçük çocuğun tecavüze uğraması skandalını atlatamamışken yeni bir skandal patlak verdi. Siirt’te 13 yaşındaki B.Ş., 65 ve 35 yaşında iki akrabasının cinsel istismarına maruz kaldığını belirterek savcılığa suç duyurusunda bulundu. B.Ş., yaşadıklarını anlattı ancak savcı kovuşturmaya yer yok kararı verdi.

Google Haberlere Abone ol
Küçük çocuğa cinsel istismar rezaleti. Siirt’te küçük çocuğa 65 ve 35 yaşındaki iki akrabası tecavüz etti iddiası... Savcı 'bilgi yok' diyerek kovuşturmaya yer yok kararı verdi

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı'nda 6 yaşındaki H.K.G.’nin evlendirilmesi ve yıllarca cinsel istismara uğramasıyla ilgili gelişmeler hâlâ kamuoyunun gündemindeyken bir istismar vakası daha ortaya çıktı.

Sözcü'de yer alan habere göre; Siirt'te 13 yaşındaki B.Ş., 65 ve 35 yaşındaki iki kişinin cinsel istismarına maruz kaldığını belirterek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

13 yaşındaki B.Ş., ifadesinde, yaz aylarında 65 yaşındaki akrabası Hüseyin T.’nin evine yemek götürmek için gittiğini ve burada Hüseyin T.’nin kendisini zorla öperek vücuduna dokunduğunu söyledi.

‘ANNENE BABANA SÖYLEME SENİ ÖLDÜRÜRLER’ DEDİ

B.Ş., Hüseyin T.’nin kendisini tehdit ettiğini de dile getirdi:

“Ben korkudan dolayı kaçmaya çalışmadım. Bir yandan kolumdan tutuyordu. Bana dokunurken ‘annene babana söyleme yoksa seni öldürürler’ dedi. Bana dokunmayı bıraktıktan sonra ‘'hadi eve git' diyerek beni oradan gönderdi. Ben eve gittikten sonra kimseye bir şey anlatmadım.”

B.Ş.'nin ifadesine göre bu tacizler birkaç defa daha yaşandı. Şikayetin ardından ise Hüseyin T., eve gelerek kendisine ‘Şerefsiz, adi köpek. Nasıl böyle bir şeyler yaparsın' gibi hakaretlerde bulundu.

YAPSAM DİĞER KIZLARIN DA ŞİKAYETÇİ OLMASI GEREKİR

Hüseyin T. ise şöyle savunma yaptı: “B. ile aramız çok iyiydi. Beni babaları gibi görüp sarılır. Bazen de yanağımdan öperdi. Kesinlikle art niyetli bir davranışım hiç olmadı. B.’den büyük 3 kızı daha vardır. Ben cinsel yönden böyle bir davranışa girmiş olsam diğer kızların da benden şikayetçi olması gerekir. İddialarını kesinlikle kabul etmiyorum.”

B.Ş.'nin kuzeni ve kardeşi de olayla ilgili bilgi sahibiydi. Kuzeni, B.Ş.'ye “Sende bir şeyler var ne oldu anlat bana” dedikten sonra B.Ş. kendisine “Çok korkuyorum. Anlatırsam eğer babamın kulağına gider. Hüseyin T. beni taciz ediyor” diye yanıt verdi.

Aynı şekilde Abdulhamit Ş. hakkında da cinsel istismardan soruşturma bulunuyordu.

SAVCILIK ‘KİMSE GÖRMEDİ’ DEDİ

Savcılık, B.Ş.'nin söylediklerini destekleyecek bilgi olmadığını, gören kimsenin olmadığını, iki dosyada da alınan ifadelerde çelişkili beyanlar olduğunu belirterek kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Savcılık, kararında B.Ş.'nin ifadelerinin itibar edilebilir nitelikte olmadığının altı çizildi. B.Ş. hala korktuğunu ve tehditlerden dolayı sokağa dahi çıkamadığını söylüyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin