KRT'nin ardından bir kriz de HalkTv'de! Gazetecilerle YouTube krizi: HalkTV, Youtube hesabı bulunan gazetecilerle görüştü

KRT'de Şimdiki Zaman Programının sonlandırılması sıcaklığını korurken yeni haber HalkTv'den geldi. Halk TV'nin Özlem Gürses ve Emin Çapa ile yollarını ayırdığı iddia edildi. MedyaTava'nın edindiği bilgiye göre HalkTV, Youtube hesabı bulunan gazetecilerle bir anlaşma imzalamak istedi. Kriz de burada patladı.

Google Haberlere Abone ol
KRT'nin ardından bir kriz de HalkTv'de! Gazetecilerle YouTube krizi: HalkTV, Youtube hesabı bulunan gazetecilerle görüştü

CHP'ye yakınlığıyla bilinen KRT TV yönetimi ilginç bir karara imza attı. Salı geceleri yayınlanan ve Gürkan Hacır'ın sunduğu Şimdiki Zaman, gerekçe gösterilmeden yayından kaldırıldı. Kanal yönetiminin kararı Gürkan Hacır'a bildirdi.

Medya kulislerine bomba gibi düşen bu kararın arkasında ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun programdan duyduğu rahatsızlığın olduğu belirtilmişti.

Programın yayından kaldırılması sonrası ise ilginç bir gelişme yaşandı. İYİ Parti lideri Meral Akşener, gazeteci Yarkadaş'ı arayarak programın kaldırılmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Alınan kararı eleştirdi.

 ŞİMDİ DE HALK TV

KRT'nin ardından bu kez Halk TV karıştı.  Odatv'nin haberine göre; Halk TV'nin Özlem Gürses ve Emin Çapa ile yollarını ayırdığı iddia edildi.

Halk Tv yönetimi Özlem Gürses ve Emin Çapa ile yolları ayırma kararına gerekçe olarak “Youtube kanallarında yayın yapmalarını” gösterdi. Tartışmalı kararın ardından Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu'nun programcılarla bir kez daha görüşülmesini istediği öğrenildi.

Emin Çapa ile anlaşma sağlandı

MedyaTava'nın edindiği bilgiye göre ise, bu son görüşmede Emin Çapa ile anlaşma sağlandı. Çapa, Youtube yayınını Halktv'ye bağlı yürütecek. Özlem Gürses ise ikna edilmeye çalışılıyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin