Krizdeki gazetenin yayın yönetmeni istifa etti!

Fransa'nın sol eğilimli gazetesi Liberation'un Genel Yayın Yönetmeni Nicolas Demorand istifa etti.

Google Haberlere Abone ol
Krizdeki gazetenin yayın yönetmeni istifa etti!

Mali kriz nedeniyle zor günler geçiren Fransa'nın sol eğilimli gazetesi Liberation'un Genel Yayın Yönetmeni Nicolas Demorand gazeteden ayrıldı.



Çalışanların maaşlarını azaltma girişimiyle tepki toplayan, daha sonra gelir sağlamak için gazete binasının kültür merkezine dönüştürülmesi önerilen Liberation, "Biz bir gazeteyiz. Restoran, kafe, sosyalleşme alanı ya da kültür merkezi değiliz" manşetiyle durumu okurlarıyla paylaşmıştı.



Demorand, Le Monde gazetesine yaptığı açıklamada, gazetenin son günlerde ciddi bir mali krizle mücadele ettiğini belirterek, bu ortamda istifa etmeye karar verdiğini, gidişiyle çözüm yolu bulunacağını umut ettiğini söyledi.



Geçen yıl 1 milyon Euro zarar eden gazetenin hissedarları, krizi aşmak için maaşların azaltılmasını öngörmüş ve çalışanların tepkisini çekmişti.



Geçen haftalarda 1 gün baskısı yapılmayan gazete, ertesi gün, gazete binasının kültür merkezine dönüştürülmesi projesine atıfta bulunarak, "Biz bir gazeteyiz. Restoran, kafe, sosyalleşme alanı ya da kültür merkezi değiliz" manşetiyle durumu okurlarıyla paylaşmıştı.



Kültür merkezi projesinin fikir babası olarak bilinen gazetenin hissedarlarından iş adamı Bruno Ledoux'un projeye ilişkin bir e-postası ortaya çıkmış ve e-postada çalışanlar için hakaretvari ifadeler kullanmıştı.



Bu gelişmeler ışığında çalışanlar, Genel Yayın Yönetmeni Demorand ve yardımcısı Philippe Nicolas'a istifa etmeleri yönünde çağrıda bulunmuştu. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin