Kritik görüşme manşetlerde! Peki Davutoğlu'nun çekilmesini hangi gazete nasıl gördü?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasında dün gerçekleşen kritik görüşme gazetelerin ilk sayfalarında böyle yer buldu...

Google Haberlere Abone ol
Kritik görüşme manşetlerde! Peki Davutoğlu'nun çekilmesini hangi gazete nasıl gördü?

Türkiye medyası dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında geçen kritik görüşmeye kilitlendi. 1 saat 40 dakika süren Ankara'daki görüşmeden kongre kararının çıkmasının ardından, Davutoğlu'nun adaylıktan çekileceği haberi Türkiye medyasının yanı sıra dış basında da büyük yankı yarattı. Davutoğlu'nun çekilme kararı dün gün boyu gündemin ilk sıralarında yer alırken, gözler Davutoğlu'nun bugün yapacağı basın toplantısına çevrildi. 



Peki, gazeteler bugün hangi manşetlerle çıktı? 



Sosyal medyada ortaya çıkan ve Erdoğan-Davutoğlu arasındaki anlaşmazlıkların sıralandığı Pelikan dosyasında Davutoğlu'na yakın olduğu öne sürülen Karar ve Yeni Şafak gazetesinin manşetleri ile Erdoğan'a yakın gazetelerin manşetleri, gerilimin ardından en çok merak konusu olanlar arasında...



Karar, kritik görüşmeyi "Erdoğan İstedi, Hoca Bıraktı" başlığıyla sürmanşetine taşırken, Yeni Şafak, Erdoğan'ın sözlerini manşete taşıdı ve "Anadolu Fitneyi Kabul Etmez" başlığıyla çıktı. Gazete, dünkü görüşmeye ilişkin ise "AK Parti kongreye gidiyor" başlığını uygun gördü.



Kritik görüşme manşetlerde! Peki Davutoğlu'nun çekilmesini hangi gazete nasıl gördü?



Kritik görüşme manşetlerde! Peki Davutoğlu'nun çekilmesini hangi gazete nasıl gördü? - Resim : 2



İktidar medyasında ise Star gazetesi "Kongre Kararı" başlığını manşete taşırken, kongre tarihinin 28 Mayıs olacağını işaret etti. Sabah gazetesi, Erdoğan'ın HDP'li vekillere yönelik sarf ettiği "Bunlar Milletin Temsilcisi Olamaz" sözlerini manşetine çıkarırken, görüşmeye ilişkin "AK Parti Olağanüstü Kongreye Gidiyor" başlığını attı.



Kritik görüşme manşetlerde! Peki Davutoğlu'nun çekilmesini hangi gazete nasıl gördü? - Resim : 3



Kritik görüşme manşetlerde! Peki Davutoğlu'nun çekilmesini hangi gazete nasıl gördü? - Resim : 4



İktidara yakın gazetelerden belki de en dikkat çekici manşeti atan ise Milliyet oldu. Gazete, Ankara'daki görüşmeden çıkan kongre kararını "AK Parti'de Yeni Dönem" başlığıyla manşetine taşıdı.



Kritik görüşme manşetlerde! Peki Davutoğlu'nun çekilmesini hangi gazete nasıl gördü? - Resim : 5



Merkez medyada Hürriyet gazetesi "Davutoğlu Çekiliyor" başlığını atarken, muhalif medyada Sözcü kritik görüşmeyi "Davutoğlu Gidici" ve Cumhuriyet, "Makam Kavgası" manşetiyle okurlarına duyurdu.



Kritik görüşme manşetlerde! Peki Davutoğlu'nun çekilmesini hangi gazete nasıl gördü? - Resim : 6



Kritik görüşme manşetlerde! Peki Davutoğlu'nun çekilmesini hangi gazete nasıl gördü? - Resim : 7



Kritik görüşme manşetlerde! Peki Davutoğlu'nun çekilmesini hangi gazete nasıl gördü? - Resim : 8



 



 



 



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin