Kripto parayla araba satan galericinin hazin sonu! Polis öyle bir oyun yaptı ki...

Endonezya'nın Bali Adası'nda polis, bir araç kiralama şirketinin sahibini, müşterilerinden kripto parayla ödeme aldığı gerekçesiyle gözaltına aldı. Bali Polisi Siber Suçlarla Mücadele Birimi tarafından yapılan açıklamada, Bali Adası'nda alışveriş işlemlerinde kripto para kullanıldığına dair artan sayıda ihbar aldıktan sonra soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Kripto parayla araba satan galericinin hazin sonu! Polis öyle bir oyun yaptı ki...

Bali Polisi Suç Soruşturma Birimi Şefi Nanang Prihasmoko, yaptığı açıklamada, polisin kripto parayla ödemeler yapan gizli bir ağı ortaya çıkarmak için Telegram uygulamasından müşteri gibi davranarak araç kiralama grubuna katıldığını ve şirket sahibi şüpheliyle temasa geçtiğini kaydetti.

Ödeme yapmak için Jimbaran şehrindeki şirket sahibinin kripto cüzdanı adresinin istendiğini aktaran Prihasmoko, bunun ardından kiralamayı gerçekleştirmek için bir görüşme ayarladıklarını dile getirdi.

Prihasmoko, görüşmede şu an ismi açıklanmayan şirket sahibinin gözaltına alındığını belirterek polisin, işlemlerde kullanıldığı düşünülen cep telefonuna, SUV araca, kripto hesabına, Telegram hesabına ve ATM kartına el koyduğunu aktardı.

Endonezya'nın tek para biriminin rupi olduğunu vurgulayan Prihasmoko, rupi kullanımını teşvik ettiklerini ve onunla işlem yapılması gerektiğini belirtti.

Bali polisi sözcüsü Stefanus Satake Bayu Setianto da açıklamasında, araç kiralama şirketinin sahibinin, mart ayından bu yana adadaki yabancı uyruklulardan kripto para kabul ettiğini söyledi.

PEK ÇOK SEKTÖRDE KULLANILIYOR

Setianto ayrıca Bali polisinin, pek çok sektörde ödeme aracı olarak kripto para kullanan işletmeleri tespit ettiğini sözlerine ekledi.

Endonezya yasalarına göre, ödemelerinde veya mali işlemlerinde Endonezya rupisini kullanmadan işlem yapanlar bir yıla kadar hapis ve 13 bin dolara kadar para cezasıyla karşı karşıya kalabiliyor.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin