Kripto parada 2022 yılı böyle olacak. Natixis’in anketine katılan yöneticiler 2022 için tahminlerini açıkladı. Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, Ripple, Shiba Inu ve AVAX 2022'de ne kadar olacak?

Kripto para yatırımı yapanlar şokta.. Geçen hafta büyük düşüş yaşayan kripto para borsasında toparlanma sinyalleri gelirken Natixis Yatırım Yönetimi’nin anketinden çok çarpıcı bilgiler geldi. Natixis’in anketine katılan yöneticilerin toplamda yönettiği para miktarı 12,3 trilyon dolar civarında olurken ankete katılanlar 2022 için şu tahmini yaptı. İşte Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, Ripple, Shiba Inu ve AVAX gibi kripto paraları bekleyen gelecek.

Google Haberlere Abone ol
Kripto parada 2022 yılı böyle olacak.  Natixis’in anketine katılan yöneticiler 2022 için tahminlerini açıkladı. Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, Ripple, Shiba Inu ve AVAX 2022'de ne kadar olacak?

Geçtiğimiz hafta kripto paralarda yaşanan sert düşüşün ardından, başta Bitcoin olmak üzere diğer altcoinler de kendini toparlamak için çabalıyor. Yaşanan sert düşüşün ardından hem kripto para piyasası hem de yatırımcılar bir hayli kayıp yaşadı. Güne 48 bin dolar seviyesinde başlayan Bitcoin ise yükseliş göstererek 50 bin doların üzerine çıktı. Bir diğer büyük coin Ethereum da aynı şekilde güne yükselişle başladı.

Yaşanan düşüşlerden sonra neredeyse tüm altcoinlerde değer kaybı yaşandı. Yatırımcısını zor durumda bırakan sert düşüşün ardından, toparlama sinyalleri gösteren piyasa yükseliş trendi yakalamaya çalışıyor. Bitcoin güne 50 bin doları aşarak başlarken, Ethereum da 4 bin 300 dolar seviyesini aştı. 

 

Natixis anketi

Natixis Yatırım Yönetimi’nin düzenlediği ankete göre, portföy yöneticilerinin dörtte üçü 2022 yılında dijital varlıklarda bir düzeltme olmasını bekliyor.

Bloomberg HT'deki habere göre buna rağmen ankete katılan kurumların yüzde 28’i halihazırda kripto paralara yatırım yapıyor  ve gelecek yıl portföylerindeki kripto para varlığını artırmayı planlıyor.

Kripto parada 2022 yılı böyle olacak.  Natixis’in anketine katılan yöneticiler 2022 için tahminlerini açıkladı. Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, Ripple, Shiba Inu ve AVAX 2022'de ne kadar olacak? - Resim : 2

Bu yıl birçok fon yöneticisi ve emeklilik fonu kripto paraları portföylerine dahil etmeye başlarken çoğu yatırımcı Bitcoin’in artan enflasyona karşı iyi bir koruma sağlayabileceğini düşünüyor. Natixis’in anketine katılan yöneticilerin toplamda yönettiği para miktarı ise 12,3 trilyon dolar civarında.

Ankete katılan yöneticilerin yüzde 40’ı kripto paraları meşru bir yatırım aracı olarak görüyor fakat merkez bankalarının eninde sonunda kripto paralara düzenleme getirmesi gerektiğini düşünüyor.

Natixis’in anketine katılanlar arasında 20 varlık fonu, 150 emeklilik fonu ve 4 merkez bankası da bulunuyor.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin