Kripto para piyasasındaki dalgalanma Christine Lagarde'ı da vurdu. ECB Başkanı Lagarde'ın oğlu kriptoda parasını kaybetti

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, oğullarından birinin kripto varlıklara yatırım yaparak neredeyse tüm yatırımını kaybettiğini açıkladı. Lagarde'ın 30'lu yaşlarının ortasında iki oğlu bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol
Kripto para piyasasındaki dalgalanma Christine Lagarde'ı da vurdu. ECB Başkanı Lagarde'ın oğlu kriptoda parasını kaybetti

ECB Başkanı Christine Lagarde, Frankfurt'ta öğrencilerle buluşmasında yaptığı konuşmada, oğlunun birçok uyarıya rağmen oynaklığı yüksek kripto varlıklarına kendisini dinlemeden yatırım yaptığını açıkladı.

Lagarde, "Yatırdığı paranın neredeyse tamamını kaybetti. Çok fazla değildi ama hepsini kaybetti, yaklaşık yüzde 60'ını kaybetti. Daha sonra onunla konu hakkında tekrar konuştuğumda, isteksizce benim haklı olduğumu kabul etti." dedi.

ECB Başkanı Lagarde, uzun süredir kripto varlıkları "spekülatif" olarak değerlendiriyor, onları suçlular tarafından yasa dışı faaliyetler için sıklıkla kullanılan bir araç olarak tanımlıyordu.

ECB başkanının 30'lu yaşların ortasında iki oğlu bulunuyor.

KRİPTO PİYASASINDA NE GİBİ RİSKLER VAR?

Kripto piyasası, yatırımcılar için beraberinde bir dizi potansiyel riski barındıran dinamik bir finansal alanı temsil eder. Bu piyasada fiyat dalgalanmaları oldukça yüksek olabilir ve değerler hızla değişebilir, bu da yatırımcıların sermaye kaybına uğramasına neden olabilir. Ayrıca, kripto varlıkların henüz düzenlenmemiş olması, piyasada manipülasyon ve kötüye kullanım riskini artırabilir.

Teknolojik güvenlik zafiyetleri, siber saldırılar ve hırsızlık gibi faktörler de yatırımcıların varlıklarını koruma açısından önemli riskler oluşturabilir. Kripto piyasasına yatırım yapmadan önce, yatırımcıların dikkatli bir şekilde araştırma yapması ve riskleri anlaması önemlidir.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin