Kripto para borsası mağduriyetleri yaşanmaya devam ediyor. Bir kişi SIM kartının çalındığını ve tüm parasını kaybettiğini öne sürdü

Kripto borsalarında dolandırıcılık olayları yaşanmaya devam ediyor. Bir kişi SIM kartının çalındığını tüm borsalardaki paralarının çekildiğini, şifrelerinin de değiştirildiğini öne sürdü. Söz konusu kişi “Hayattaki tüm paramı çektiler çok zor durumdayım.” ifadeleriyle yardım istedi.

Google Haberlere Abone ol
Kripto para borsası mağduriyetleri yaşanmaya devam ediyor. Bir kişi SIM kartının çalındığını ve tüm parasını kaybettiğini öne sürdü

Sosyal medyada paylaşımlarda bulunan bir kullanıcı  şu ifadelere yer verdi:

Sim kartım çalındı tüm borsalardaki paralarım çekiliyor telefonuma arama bile gelmiyor tüm maillerim çalındı şifre değiştirildi borsalardan hayattaki tüm paramı çektiler çok zor durumdayım.

Hayattaki tüm paramı kaybettim, lütfen yardım edin yetkili kimse hattımı değiştirdiler her şeyim gitti.

Maillerim değişti SMS zaten gelmiyor, neyim çalındı artık mailime girip bakamıyorum bile benim sim kartımı nasıl değiştirebilirler anlamıyorum.

DOLANDIRICILIK NASIL YAPILABİLİR?

Günümüzde internetin ve internet üzerinden yapılan işlemlerin yaygınlaşması ile birlikte, dolandırıcılık yöntemlerinin de giderek geleneksel yöntemlerden farklılaştığı ve kapıdan satışlar yoluyla yapılan dolandırıcılık yöntemlerinin yerini internet dolandırıcılığının aldığı görülmektedir.

Bunun en sık rastlanılan örneklerinden biri internet bankacılığı dolandırıcılığı olup, banka müşterilerinin hassas bilgilerinin siber suçlular tarafından telefon, e-mail gibi yöntemlerle ele geçirilmesi suretiyle banka mudilerinin internet bankacılığı hesaplarına izinsiz veya yetkisiz şekilde girilerek hesaplardaki paraların dolaylı yoldan siber suçlulara ait hesaplara aktarıldığı veya kredi kartı bilgilerinin ele geçirilerek siber suçlular tarafından kredi kartının kullanıldığı görülmektedir.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler kripto borsa şifre SIM
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin