Kripto baharı kapıda mı? Yatırım ürünlerine son 1.5 yılın en yüksek haftalık girişi oldu: 326 milyon dolar

Kripto varlık yatırım ürünleri, son 1,5 yılın en yüksek haftalık girişini kaydetti. Haftalık bazda 326 milyon dolarlık girişle Temmuz 2022'den bu yana görülen en büyük haftalık giriş miktarına ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
Kripto baharı kapıda mı? Yatırım ürünlerine son 1.5 yılın en yüksek haftalık girişi oldu: 326 milyon dolar

Kripto varlıklara dayalı yatırım ürünleri, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC), spot Bitcoin ETF’yi onaylanmaya hazırlandığına dair artan spekülasyonların ortasında haftalık bazda 326 milyon dolarlık giriş görerek Temmuz 2022’den bu yana en büyük haftalık giriş tutarına ulaştı.

CoinShares verilerine göre Ekim ayı girişleri geçen haftaki sıçramayla birlikte yarım milyar dolara ulaşmış durumda. Son ayların en yüksek fon girişlerine tanık olsak da geçmiş verilerle kıyaslandığında haftalık giriş miktarı özellikle boğa sezonundaki talep miktarına göre düşük kalmaya devam ediyor.

Yine de bu dönemde özellikle Bitcoin’e yönelik talebin canlanmaya başladığını görmek piyasa tarafında olumlu bir etki bırakıyor. CoinShares analistleri ise görünümün spot ETF onayının yakın zamanda gerçekleşeceğini gösterdiğine vurgu yaparken bu ürünün piyasaya sürülmesiyle düzenleyici ortamda olumlu gelişmeler yaşanacağına inanıyor.

Varlık bazında bakıldığında Bitcoin yatırım ürünleri fonların %90’ına denk gelen 296 milyon doları çekerek yine büyük çoğunluğu elde etti. Bunun yanında yükselişe karşılık fonlarını hedge etmek isteyen bazı kurumsal yatırımcılar Bitcoin Short ürününe 15 milyon dolar fon aktardı. Altcoin bazlı fonlarda son zamanlarda olduğu gibi bu haftada Solana öne çıktı. Solana’ya dayalı fonlar 24 milyon dolar giriş görerek altcoin piyasasından ayrışmaya devam etti. Ethereum fonları ise olumlu havadan yararlanamadı ve geçen hafta 6 milyon dolarlık çıkış gördü.

Bölgesel bazda ise spot Bitcoin ETF beklentisinin etkisi olacak ki ABD’de 38 milyon dolarlık giriş kaydedildi. Ancak Kanada 134 milyon dolarlık girişle ilk sırada yer aldı. Avrupa piyasasında da talep artışı devam ederken sırasıyla Almanya 82 milyon dolar ve İsviçre 50 milyon dolarlık fon girişi kaydetti. İsveç’te 3 milyon dolarlık ve Brezilya’da ise 5 milyon dolara yakın kısmi çıkışlar görüldü. 

Son durumda şirketlerin yönetimi altındaki toplam varlıklar, Mayıs 2022 döneminden bu yana en yüksek seviye olan 37,8 milyar dolara ulaştı.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin