Kremlin'den Putin-Biden görüşmesi hakkında açıklama

Kremlin Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD'li mevkidaşı Joe Biden arasında düzenlenecek bir zirve için henüz somut bir planın bulunmadığını ancak her an bir görüşme ayarlanabileceğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Kremlin'den Putin-Biden görüşmesi hakkında açıklama

Beyaz Saray'ın ABD Başkanı Biden'ın işgal olmaması durumunda Putin ile görüşebileceği açıklamasına Kremlin'den yanıt geldi.

Açıklamada "Putin ve ABD Başkanı Biden, Ukrayna konusunda görüşmek için her an karar alabilirler. İstenildiği anda yüz yüze ya da telefon görüşmesi yapılabilir. Henüz somut bir plan yok" ifadeleri yer aldı.

 Peskov: Putin bugün Güvenlik Konseyi'ne hitap edecek

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov gazetecilere verdiği demeçte, Ukrayna konusunda gerginliğin arttığını ve Donbas'taki gelişmelere ilişkin endişelerin sürdüğünü, ancak diplomatik temasların aktif olduğunu söyledi. "Ukraynalı yetkililerin yakalancağı ve ödürüleceği iddiaları tamamen yalan" diyen Peskov, ayrıca, Putin'in bugün Rusya'nın güvenlik konseyine hitap edeceğini açıkladı.

ABD'den vatandaşlarına uyarı

ABD’nin Rusya’daki Büyükelçiliği, Moskova ve St. Petersburg’da saldırı tehditlerinin olduğunu duyurdu ve bu kapsamda vatandaşlarına kendi tahliye planlarını yapmaları çağrısında bulundu.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin