Kraliçe 2. Elizabeth, 96 yaşında hayatını kaybetti

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in sağlığından endişelenen doktorların, 96 yaşındaki Kraliçe’nin tıbbi gözetim altında tutulmasını önermesi ülkede paniğe yol açmıştı. Kraliçe 2. Elizabeth hayatını kaybetti. Kraliçe Elizabeth'in onuruna Paris'te Eyfel Kulesi'nin ışıkları söndürüldü.

Google Haberlere Abone ol
Kraliçe 2. Elizabeth, 96 yaşında hayatını kaybetti

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, 96 yaşında hayatını kaybetti etti.

Kraliyet ailesinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Kraliçe Elizabeth'in, İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde yaşamını yitirdiği belirtildi. Açıklamada, "Kraliçe bu öğleden sonra Balmoral'da huzur içinde yaşamını yitirdi." ifadesi kullanıldı.

Kraliçenin naaşının cuma günü başkent Londra'ya götürüleceği belirtildi. Kraliçe Elizabeth'in onuruna Paris'te Eyfel Kulesi'nin ışıkları söndürüldü.

Kraliçe 2. Elizabeth, 96 yaşında hayatını kaybetti

İSTANBUL'DA BAYRAK YARIYA İNDİRİLDİ

Kraliçe 2. Elizabeth’in hayatını kaybettiğinin açıklanmasının ardından İngiltere İstanbul Başkonsolosluğunda bayrak yarıya indirildi.Kraliçenin ölümünün duyurulmasının ardından Beyoğlu’ndaki İngiltere İstanbul Başkonsolosluğundaki bayrak  yarıya indirildi.  Başkonsoloslukta bu akşam, 2’nci Elizabeth’in tahta çıkışının 70’inci yılı nedeniyle bir parti verildiği, ölümünün resmi olarak duyurulmasının ardından partinin sona erdirildiği öğrenildi.

YENİ BAŞBAKAN KRALA BAĞLILIĞINI SUNDU

Truss, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in hayatını kaybetmesinin ardından Downing Street'te yaptığı konuşmada "O, bizim en uzun süre hüküm süren hükümdarımızdı. 70 yıl boyunca böyle bir haysiyet ve zarafetle liderlik etmek olağanüstü bir başarıdır." diye konuştu. 

Truss, bin yıldan fazla süredir olduğu gibi tacın yeni hükümdara, oğlu 3. Charles'a geçtiğini belirterek, "Kral'ın ailesiyle birlikte annesinin yasını tutuyoruz. Yas tutarken bir halk olarak bir araya gelip onun şimdi hepimiz için taşıdığı müthiş sorumluluğu üstlenmesine yardım etmek için onu desteklemeliyiz. Ona sadakatimizi ve bağlılığımızı sunuyoruz." diye konuştu.

İngiltere Başbakanı Truss, sözlerini "Tanrı, Kral'ı korusun." diyerek bitirdi.

KRALİÇE KORONAVİRÜSE YAKALANMIŞTI

İngiltere Kraliçesi'nin, 20 Şubat'ta Kovid-19 testi pozitif çıkmış, soğuk algınlığına benzer hafif belirtiler gösterdiği açıklanmıştı.

Geçen sonbahardan bu yana hareket sorunları yaşayan Kraliçe Elizabeth, o tarihten bu yana düzenli olarak baston kullanıyordu.

Kraliçe 2. Elizabeth, sağlık problemleri nedeniyle son dönemde parlamentonun açılışı ve tahta çıkışının 70'inci yılı kutlamaları gibi çeşitli etkinliklere katılamamıştı.

Kraliçe Elizabeth, Camilla'nın "kraliçe" olmasını istediğini açıklamıştı

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, tahttaki 70'inci yıl dönümüne ilişkin paylaştığı mesajında, veliaht Prens Charles kral olduğunda, eşi Camilla'nın "kraliçe" olmasını istediğini belirtmişti.

Prens Charles kral olduğunda, halkın kendisine verdiği desteğin aynısını Charles'a ve eşi Camilla'ya vereceklerini bildiğini dile getiren Kraliçe, tahttaki 70 yılı boyunca kendisine verdiği destek için de halka teşekkür etmişti.

21 Nisan 1926'da Londra'nın Mayfair semtinde Bruton Sokağı'ndaki 17 numaralı dairede dünyaya gelen Elizabeth, 6 Şubat 1952'de babasının ölümü üzerine kraliçe olmuş, 2 Haziran 1953'te resmi törenle taç giymişti.

Kraliçe, İngiltere tarihinin "en uzun süre tahta kalan hükümdarı" unvanını elde etmişti.

Kraliçe 2. Elizabeth, 96 yaşında hayatını kaybetti - Resim : 4

Kraliyet ailesinin en dikkat çekicisi ismi

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, 96 yaşında hayatını kaybetti. İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, tahtta kaldığı 70 yıl boyunca giyim tarzı ve şapka tasarımlarıyla kraliyet tarihinin en dikkat çekici isimlerinden biri oldu. Takımları ve elbiseleriyle uyumlu farklı renk ve şekildeki şapkaları yıllar içinde Elizabeth'in imzası haline geldi. Elizabeth, 17 Haziran 2014'te Ascot Hipodromu'nda düzenlenen şapka ve kıyafetlerin öne çıktığı Royal Ascot at yarışlarına katılmıştı. 

Kraliçe 2. Elizabeth, 96 yaşında hayatını kaybetti - Resim : 5

İngiltere'nin yeni kralı: Kral 3. Charles

Kraliçenin ölümünün ardından gözler ise yerine geçecek isme çevrildi. Yas dönemi sona ermesinin ardından bir yıl sonra Prens Charles, Kraliçe'nin yerine resmen tahta çıkacak isim olacak.

BBC'nin aktardığına göre Prens Charles hangi isimle anılacağına karar verdi. İngiltere'nin yeni hükümdarı Kral 3. Charles olarak anılmayı istedi. Prens Charles'ın yanı sıra oğlunun da ünvanı değişecek. Veliaht Prens haline gelecek olan William, babasına ait olan Galler Prensi ünvanını otomatik olarak almıyor. Ancak yine babasına ait olan Cornwall Dükü ünvanını alacak. Eşi Catherine de Cornwall Düşesi ünvanını almış olacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin