Kral Charles'tan The Crown dizisine ayar

Netflix dizisi The Crown'un 9 Kasım'da yayınlanacak beşinci sezonu öncesi 'Kral Charles'ın itibarının korunması' için bölümlerin başına “Bu dizi kurgudur, belgesel değildir" ibaresi konulması istendi.

Google Haberlere Abone ol
Kral Charles'tan The Crown dizisine ayar

Netflix’in İngiliz Kraliyet Ailesi’ni konu alan The Crown dizisinin yeni sezonu 9 Kasım’da seyirciyle buluşacak.

Dizinin yeni sezonunda Kral Charles ile Prenses Diana'nın ayrılığından sonra yaşananlara odaklanılması bekleniyor.

Kral Charles’ın tepki toplamasından endişe eden Buckingham Sarayı yetkililerinin yayıncı kuruluş ile iletişim kurduğu belirtildi.

Telegraph’ın üst düzey bir kraliyet kaynağına dayandırdığı haberinde Buckingham Sarayı yetkilileri, dijital yayın platformu Netflix ile görüştü ve dizinin başına, “Bu dizi kurgudur, belgesel değildir” uyarısı koydurmak istedi.

Kral Charles’ın bir arkadaşı da The Crown dizisi nedeniyle Netflix'i eleştirerek, "İnsanların itibarını zedelemekten hiçbir çekincesi yok. İnsanların unuttuğu şey burada söz konusu olanın gerçek kişiler ve gerçek hayatlar olduğu” ifadelerini kullandı.

Kraliçe 2'nci Elizabeth'in ölümünün ardından dizinin altıncı sezon çekimlerine ara verilmiş fakat beşinci sezonun çıkış tarihi ertelenmemişti.

Dördüncü sezon bölümlerini 2020 yılında yayınlayan dizinin beşinci sezonu 9 Kasım'da yayınlanacak.

Dizinin beşinci sezonunda Kraliçe Elizabeth’i Imelda Staunton, Prens Philip'i Jonathan Pryce, Prens Charles’ı Dominic West, Prenses Diana’yı Elizabeth Debicki, Camilla Parker Bowles'ı Olivia Williams, Başbakan John Major’ı ise Jonny Lee Miller canlandırıyor.

İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth, 8 Eylül'de 96 yaşında ölmüştü. Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümüyle, en büyük oğlu eski Galler Prensi Charles İngiltere'nin yeni kralı ve devlet başkanı olmuştu. Cornwall Düşesi Camilla ise kraliçe unvanını almıştı.

Kral Charles'tan The Crown dizisine ayar

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin