KPSS sonuçları açıklandı: KPSS sonuç sorgulama nasıl yapılır? İşte KPSS sonuç sorgulama ekranı

KPSS sınavına giren adayların sonuçlar için heyecanlı bekleyişi son buldu. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada 2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT) sonuçlarının açıklandığı duyuruldu. Peki, 2021 KPSS sonuçları nasıl sorgulanır. İşte 2021 KPSS sonuç sorgulama ekranı!

Google Haberlere Abone ol
KPSS sonuçları açıklandı: KPSS sonuç sorgulama nasıl yapılır? İşte KPSS sonuç sorgulama ekranı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamada, KPSS sonuçlarının 16 Eylül 2021 tarihinde açıklanacağı belirtilmişti. KPSS sınavına giren adayların gözü ise 16 Eylül tarihine çevrildi. ÖSYM’den gelen resmi açıklamaya göre 2021 KPSS sonuçları erişime açıldı. Adaylar TC Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile siteye giriş yaparak sonuçlarını öğrenebilecek. İşte KPSS sonuç sorgulama ekranı!

KPSS sonuçları açıklandı: KPSS sonuç sorgulama nasıl yapılır? İşte KPSS sonuç sorgulama ekranı

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri), 2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Alan Bilgisi), 2021-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarına katılım gösteren adaylar, sonuçlar için heyecanlı bir bekleyişini sürdürürken, ÖSYM’den sonuçların açıklanacağı tarih ile ilgili açıklama geldi.

16 Eylül günü tüm adaylar sonuçların açıklanmasını beklerken, ÖSYM KPSS sonuçlarını açıkladı.

ÖSYM'DEN YAPILAN AÇIKLAMA

KPSS sonuçları açıklandı: KPSS sonuç sorgulama nasıl yapılır? İşte KPSS sonuç sorgulama ekranı - Resim : 2

"01 Ağustos 2021 tarihinde uygulanan 2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) ile 07-08 Ağustos 2021 tarihlerinde gerçekleşen 2021-KPSS (Alan Bilgisi) ve 15 Ağustos 2021 tarihinde uygulanan 2021-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarına ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup, 15 Ağustos 2021 tarihinde uygulanan 2021-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Kimya/Kimya Teknolojisi Öğretmenliği Testi Temel Soru Kitapçığındaki 13 numaralı sorunun “C” olarak girilmiş doğru cevabın “A” olarak düzeltilmesine karar verilerek değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına 16 Eylül 2021 tarihinde saat 09.15’ten itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

2021 KPSS SONUÇLARI AÇIKLANDI

KPSS sonuçları açıklandı: KPSS sonuç sorgulama nasıl yapılır? İşte KPSS sonuç sorgulama ekranı - Resim : 3

ÖSYM'nin yaptığı son dakika açıklamasına göre, 2021 KPSS lisans sınav sonuçları erişime açıldı. Adaylar, sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden KPSS sonucu sorgulama işlemini yapabilecek.

 2021 KPSS sonuç sorgulama ekranı için TIKLAYIN!

 

Etiketler ösym kpss sonuç
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin