KPSS Branş bazında sıralamalar açıklandı: KPSS branş bazında sıralama sorgulama sayfası

KPSS branş bazında sıralama sonuçları erişime açıldı. KPSS’ye katılan adaylar, elde ettikleri sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralandı. Adaylar ise, branş bazında sıralamalarını öğrenmek için internet üzerinden araştırma yapmaya başladı. Adaylar, sıralamalarını ÖSYM’nin resmi internet sitesi AİS üzerinden kimlik numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebilecek. İşte KPSS branş bazında sıralama sorgulama sayfası!

Google Haberlere Abone ol
KPSS Branş bazında sıralamalar açıklandı: KPSS branş bazında sıralama sorgulama sayfası

KPSS’ye giren adayların branş bazında sıralamaları belli oldu. ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden giriş yapılarak öğrenilen aday sıralamaları için araştırmalar başladı. Branş bazında sıralamalarını öğrenmek isteyen adaylar, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden sıralamalarına erişim sağlayabilecek. İşte KPSS branş bazında sıralama sorgulama sayfası!

KPSS BRANŞ BAZINDA SIRALAMALAR NASIL SORGULANIR?

KPSS Branş bazında sıralamalar açıklandı: KPSS branş bazında sıralama sorgulama sayfası

ÖSYM'nin internet sitesinden, "2021 KPSS-Lisans: Branş Bazında Sıralamalar", "2020 KPSS-Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim: Branş Bazında Sıralamaların Güncellenmesi", "2018-EKPSS ve 2020-EKPSS Branş Bazında Sıralamaların Güncellenmesi" başlıklarıyla 3 ayrı duyuru yayımlandı.

Bu sınavlara katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne yansıtıldı.

KPSS Branş bazında sıralamalar açıklandı: KPSS branş bazında sıralama sorgulama sayfası - Resim : 2

Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile KPSS sıralamalarını öğrenebilecek.

Bilgilendirme amacıyla oluşturulan sıralamalar, aynı alanda sınava giren adayların başarı durumlarını değerlendirme imkanı sağlıyor.

KPSS BRANŞ BAZINDA SIRALAMA NE DEMEK?

KPSS Branş bazında sıralamalar açıklandı: KPSS branş bazında sıralama sorgulama sayfası - Resim : 3

Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmettir.

Etiketler KPSS ÖSYM
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin