KPSS başvurusu nasıl yapılır. KPSS başvuru ücreti ne kadar. KPSS sınavı ne zaman. ÖSYM 2023 KPSS Lisans başvuru ekranı bilgileri

KPSS sınavı başvuruları 16 Mayıs itibarıyla başladı. Kamuda memur olmak isteyen adayların girdiği KPSS Genel Yetenek – Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, ÖABT sınavı için geri sayım başladı. Temmuz ayında yapılacak KPSS'nin başvuru ücreti, tarihi ve başvuru yöntemi sorgulanıyor. İşte ÖSYM 2023 KPSS Lisans başvuru ekranı bilgileri.

Google Haberlere Abone ol
KPSS başvurusu nasıl yapılır. KPSS başvuru ücreti ne kadar. KPSS sınavı ne zaman. ÖSYM 2023 KPSS Lisans başvuru ekranı bilgileri

KPSS için geri sayım başladı. KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT sınavı başvuruları 16 Mayıs 2023 Salı günü başlıyor ve 29 Mayıs 2023 tarihinde sona eriyor.

KPSS sınavının başvuruları ÖSYM üzerinden alınacak. İlk başvuruyu kaçıran adaylar KPSS geç başvurularını 6-7 Haziran 2023 tarihlerinde yapacak. 

KPSS ortaöğretim ve önlisans sınavları bu yıl yapılmayacak. Bu sebeple başvuru işlemleri önümüzdeki yıl alınacak.

DEPREM BÖLGESİNDE KPSS ÜCRETİ ALINACAK MI?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, "Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Sivas-Gürün il/ilçesinde ikamet eden veya 6 Şubat 2023 tarihli depremde bu il/ilçede ikamet etmekte olan adaylardan KPSS'de katılacakları oturumlar için sınav ve başvuru hizmeti ücreti almayacağız." ifadelerini kullandı. 

2023 LİSANS KPSS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KPSS'ye girecek adaylar başvurularını ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla ya da bireysel olarak ÖSYM'nin AİS sayfasından yapacak. KPSS başvuru ücreti banka şubelerinden, internet bankacılığından veya ÖSYM'nin e-Ödemeler kısmından ödenecek.

2023 KPSS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

2023 KPSS başvuru kılavuzu henüz yayınlanmadı. Kılavuzun yayınlanmasının ardından başvuru ücretinin de belli olması bekleniyor. 

Geçtiğimiz yılın sınav ücretleri ise şu şekildeydi;

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu/Eğitim Bilimleri Oturumu (Her Bir Oturum İçin) : 115,00 TL

KPSS Alan Bilgisi Sınavları (Her Bir Oturum İçin) : 80,00 TL

ÖABT (Her Bir ÖABT Alanı İçin) : 115,00 TL

2023 KPSS SINAVI NE ZAMAN?

KPSS 2023 Genel Kültür-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 23 Temmuz tarihinde,

2023 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi 1. oturumu 29 Temmuz tarihinde

2023 KPSS A Grubu Öğretmenlik Alan Bilgisi 2. oturumu 30 Temmuz tarihinde yapılacak.

2023 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) 6 Ağustos tarihinde düzenlenecek.

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS sonuçları 25 Ağustos 2023'te belli olacak. 

ÖSYM Başkanı Ersoy'un KPSS sonuçlarıyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 23 Temmuz'da, Alan Bilgisi 1. gün oturumları 29 Temmuz'da, 2. gün oturumları 30 Temmuz'da yapılacak.

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 6 Ağustos'ta düzenlenecek. KPSS sonuçları ise 25 Ağustos'ta duyurulacak"

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin