Koza İpek Grubu'na kayyum girişini dış basın nasıl gördü?

Koza-İpek Grubu'na ait medya şirketlerine kayyumun girişi dış basında

Google Haberlere Abone ol
Koza İpek Grubu'na kayyum girişini dış basın nasıl gördü?

Uluslararası ajanslar, bugün sabah saatlerinde kayyumun polis zoruyla Koza-İpek Grubu'na ait Kanaltürk TV, Bugün, Bugün TV ve Millet gazetesinin bulunduğu binaya girmesini 'son dakika' gelişmesi olarak duyurdu. 



İşte dış basında, Koza-İpek Holding'in kayyuma devredilmesinin yansımaları:



REUTERS:

İngiliz Reuters haber ajansı canlı yayın görüntülerine dayandırdığı haberinde, "Türk polisi, seçimler öncesinde, ABD'de yaşayan din adamı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hasmı (Fethullah Gülen) ile bağlantılı şirketlere yapılan operasyonlar kapsamında, muhalif bir medya şirketinin ofislerine zorla girdi" ifadesine yer verdi. 



FINANCIAL TIMES:

Türkiye medya üzerindeki kısıtlamaları genişletti: Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümeti eleştiren televizyon ve gazetelerin bağlı olduğu Koza-İpek Holding'in Ankara'daki merkezi önünde toplanan kalabalığa karşı polisin biber gazı kullanmasıyla, Türk medyası üzerindeki baskısını artırdı.



AFP:

Fransız AFP haber ajansı gelişmeleri, "Gözyaşartıcı gaz ve su sıkan Türk çevik kuvvet polisi, çarşamba günü, hafta sonu yapılacak seçimden sadece günler önce, hükümeti eleştiren bir medya grubunun İstanbul merkezine girdi" ifadesiyle aktardı. 



AFP, "eylemin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın can düşmanı olarak görülen ve ABD'de sürgünde yaşayan din adamı Fethullah Gülen'le bağlantılı holding ile ilgili tartışmalı mahkeme kararının ardından geldiğini" de ekledi.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin