Köye taşınanlara 47 bin dolar verilecek. İşte şartları...

İtalya'nın güneybatısında bulunan Calabria bölgesindeki köylere taşınan insanlara 47 bin dolar para verilecek. Başvuran kişilerin 40 yaşın altında olmaları ve başvuruları kabul edildikten sonra 90 gün içinde Calabria'ya taşınmaya hazır olmaları gerekiyor.

Google Haberlere Abone ol
Köye taşınanlara 47 bin dolar verilecek. İşte şartları...

İtalya'nın güneybatısında bulunan Calabria bölgesi, doğal güzellikleri, dağları ve plajlarıyla ünlüdür. Bu cennet gibi bölgenin köylerinde yaşayan insan sayısını artırmak ve küçük yerleşim birimlerini canlı tutmak amacıyla insanlar eğer taşınırsa 47 bin dolar (mevcut kur ile 1 milyon 347 bin 941 TL) verecek.

 Meclis Üyesi Gianluca Gallo, bölgedeki küçük kasabaların "bölgenin gerçek kimliği" olduğunu belirterek, bu kasabaların canlılığını korumak adına bir fikir öne sürdü. Bu teklife göre, Calabria bölgesine taşınmayı düşünen insanlar, yerel ekonomiye katkı sağlayacak bir iş planına sahip olmalı veya bölgede ihtiyaç duyulan sektörlerde çalışmayı kabul etmeli. Bu sektörler arasında oteller, restoranlar ve yerel dükkanlar bulunuyor.

Ayrıca, başvuran kişilerin 40 yaşın altında olmaları ve başvuruları kabul edildikten sonra 90 gün içinde Calabria'ya taşınmaya hazır olmaları gerekiyor. "Aktif ikamet geliri" adı verilen bir program 2021 yılından beri sürdürülüyor. Program kapsamında 8 adet köy bulunuyor ve nüfusları 2 binden az. Bu köyler ise şunlar:

Samo
Sant'Agata del Bianco
Cuccuri
Santa Severina
Aieta
Albidona
Civita
San Donato di Ninea

Etiketler İtalya köy
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin