Kovid-19 aşısında devrim. İğneden korkanlar için Çinli CanSino Biotech şirketi solunabilir aşı üretti

Dünyayı saran koronavirüs pandemisiyle birlikte aşıların önemi daha da arttı. Kovid-19 aşısı olmak isteyen ancak aşıdan korkanlar için Çinli firma devrim gibi bir üretim gerçekleştirdi. CanSino Biotech tarafından dünyanın ilk 'solunabilir' Kovid-19 aşısı geliştirildi ve kullanılmaya başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Kovid-19 aşısında devrim. İğneden korkanlar için Çinli CanSino Biotech şirketi solunabilir aşı üretti

Çinli firma devrim gibi bir üretim gerçekleştirdi. CanSino Biotech tarafından dünyanın ilk 'solunabilir' Kovid-19 aşısı geliştirildi ve kullanılmaya başlandı.

Çinli firma tarafından geliştirilen gaz haldeki aşı bileşiği ağzı kapalı bir plastik bardağa doldurularak pipetle içilebiliyor. Aşı yavaş yavaş ciğerlere çekiliyor ve sonra 5 saniye nefes tutuluyor. Bütün işlem 20 saniye sürüyor. Saklama maliyeti olmadığı için de bu aşının yaygınlaşması bekleniyor.

'ŞEKERLİ BİR TAT HİSSETTİM'

Milliyet'te ayrıntıları yer alan habere göre solunabilir aşıyı kullanan bir kişi “Soluduğumda şekerli bir tat hissettim” ifadesini kullandı. “Convidecia Air” adı verilen aşı, Sinovac ve Sinopharm şirketlerinin geliştirdiği iki inaktif aşıdan iki doz yaptırmış kişilere, “hatırlatma dozu” olarak uygulanıyor.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin