Kovan filmi vizyon tarihi yeni fragmanla duyuruldu

Meryem Uzerli'nin başrolünde yer aldığı, Eylem Kaftan’ın yönettiği ilk uzun metraj sinema filmi olan Kovan, 25 Eylül’de meraklıları ile buluşmak için vizyona giriyor.

Google Haberlere Abone ol
Kovan filmi vizyon tarihi yeni fragmanla duyuruldu

Dağıtımını CGV Mars’ın üstlendiği Kovan filminin başrol oyuncusu Meryem Uzerli’ye Feyyaz Duman, Hakan Karsak ve Burcu Salihoğlu eşlik ediyor.

Kovan’ın yeni fragmanını Gülten Taranç kurguladı. Kovan Türkiye’de çevre ve sosyal yardımlaşma konusunda en duyarlı oluşumlardan olan, Ahbap iyilik hareketine film vizyona girdiğinde gişe gelirlerinin bir kısmını da aktararak, Türk sinemasında bir ilke imza atacaktır.

Kovan, 2019-2020 yılında pek çok uluslararası festivalden ödülle dönerek son dönem sinemamızda ses getiren filmlerinden biri oldu. Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından ilk film kapsamında destek almış ve ardından TRT Kovan’a ortak yapımcı oldu.

Kovan’ın yapımcılığını Canol Balkaya, Eylem Kaftan ile birlikte üstlenmiştir. Ortak yapımcı Mustafa Karadeniz, Asiye Kefeli, görüntü yönetmeni Serdar Ünlütürk, cast direktörü Emel Atkaya, kurgucu Erkan Erdem, özgün müzik ise başarılı müzisyen Emir Ersoy’a aittir.

Kovan’ın destekçileri arasında Haluk Levent’in başkanlığını yaptığı Ahbap İyilik Hareketi ve Tema Vakfı kurucusu Nihat Gökyiğit’in de vakfı (ANG vakfı) bulunmaktadır.

Eylül ayında Ankara uluslararası film festivalinde ana yarışmada yarışacak olan Kovan vizyon yolculuğundan sonra da festival yolculuğuna önemli uluslararası festivallerde devam edecek. Meryem Üzerli’nin en iyi kadın oyuncu adayı gösterildiği Madrid’deki İmagineindia film festivalinde Ekim ayı içinde yarışacak.

Kovan Zurich Uluslararası Film Festivalinde

İsviçre'nin prestijli festivallerinden Fribourg film festivali ana yarışmasına seçilen Kovan festival mart ayında pandemi yüzünden iptal olunca Fribourg'a gidememişti. Ekim ayında gerçekleşecek Zurich film festivali bir ilke imza atarak, İsviçre'de iptal olan her festivalden birer film istedi. Fribourg film festivali Kovan'ı seçti. Kovan Locarno, Visions du Réel, Fribourg, Bâle ve Neuchâtel gibi İsviçre'nin en prestijli film festivallerinin en iyi filmlerinin yer aldığı Covid dayanışması seçkisinde yer almak için ekim ayında İsviçre izleyicisi ile buluşacak.

Kovan filmi vizyon tarihi yeni fragmanla duyuruldu

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin