Köşe yazısı Star gazetesinde neden yayınlanmadı?

Medyatava, Nuh Albayrak'a sordu!

Google Haberlere Abone ol
Köşe yazısı Star gazetesinde neden yayınlanmadı?

Star gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak'ın Hakan Fidan'la ilgili yazısı gazetenin dünkü sayısında yayınlanmadı. Köşe yazısının, ilgili sayfada yer olmadığı için yayınlanmadığı belirtilirken, Albayrak'ın yazısı gazetenin web sitesinde yer buldu.



Albayrak'ın yazısının gazetede yayınlanmamasının ardından, bazı medya organlarında yayın yönetmenine sansür uygulandığı yönünde haberler yer aldı.



Medyatava, Star gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak'a yazısının neden yayınlanmadığını sordu.



MT: Köşe yazınız Star gazetesinin dünkü sayısında neden yayınlanmadı? Yazınıza sansür uygulandığı yönündeki iddialar doğru mu?



Nuh Albayrak: Çarşamba günü yayınlanacak olan yazım, ilgili sayfa dolu olduğu için yayınlanmadı. Editörümüz bana bilgi verdiğinde ise ben yazıyı hazırlamıştım. Sayfanın dolu olduğunu söyleyince, ben de 'tamam' dedim. Sonuçta bizim yazılarımız gazetenin dışında web sitemizde de yayınlanıyor. Bari bunu bitireyim de sitede yayınlarım diye düşündüm. Yazıyı bitirdim ve arkadaşlarımın yazılarıyla birlikte haber sitemizde yayınlandı. Ben aynı yazıyı sosyal medyada da paylaştım ve paylaşırken, "sayfada yer yok" diyen editörümüzün ismini de ekledim. Hatta o da "yayın yönetmenimiz çok demokratiktir" diye bir cevap verdi. 



Ancak ne yazık ki kin dolu olanlar ve açık arayanlar bu durumu bilinçli olarak çarpıttı. Yazımın kasıtlı olarak yayınlanmaması gibi bir durum söz konusu değildir. Öyle olsa, yayınlanmamış bir yazıyı sosyal medyada paylaşıp bunu ilan eder miyim? Öte yandan bunu bu şekilde yansıtanlar, beni çok iyi tanıyorlar ve olayın iç yüzünün bu şekilde olmadığını da benden daha iyi biliyorlar. Ne yazık ki her zaman olduğu gibi, luzümsuz ve gereksiz bir tavır içersindeler. Bunun da benim için pek bir anlamı yok açıkçası. 



 



Canan Kaya / Medyatava



canankaya@medyatava.com



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin